Kiváló hangulatú majálist hoztak össze Miskolcon

Megosztás

A Retro Majálison rengeteg program és érdekesség várta a résztvevőket a Csanyikban. Az MVK ingyenes járatokat indított a Majális Parkba és onnan vissza. A helyszínen gasztronómiai és kézműves vásár, vidámpark, ugrálóvár, koncertek és közös főzések várták a családokat.

Sokan már 10 óra körül elindultak otthonról, így egyre komolyabb forgalmi dugó alakult ki Diósgyőrben. A rendőrség délben már arról tájékoztatott, hogy a Hegyalja utcánál lévő körforgalomnál tovább nem engedik fel csak azokat az autókat, akik mennek tovább Lillafüred, Eger felé. Ez a korlátozás késő délutánra megszűnt – adta hírül a Minap.

A polgármester délután 1 órakor köszöntötte a majálisozókat, de már ekkor úgy vélekedett, hogy sikerült a tavalyi programot túlszárnyalni látogatószámban. Azt mondta, a program az élet igenlését közvetíti mindenki felé – ahogy Miskolc is él, a város működik a korábbi nehézségek ellenére is.

– Világjárvány, háború, energiaválság, sosem látott áremelkedések és a rezsidíj robbanása – innen szép nyerni, mondhatnánk, de Miskolc jó teljesített, hiszen a város működik, a szemetet elviszik, a színház nem zárt be, működnek a bölcsődék, a szociális és az idősellátás. Nem minden város tudja ezt elmondani magáról – tette hozzá Veres Pál.

A polgármester szólt a nehézségekről, de a tervekről is.

– A miskolciak képesek voltak összefogni, és megóvták a várost. De van még min javítani, és szeretnénk is, ilyen például a közösségi közlekedés. Jó lett volna a folyamatos, kényszerű válságkezelés helyett végigvinni a terveket, amikkel 2019-ben belevágtunk. Békeidő nekem eddig nem adatott meg, ezért döntöttem úgy, hogy 2024-ben újra indulok a polgármesteri címért, bízva abban, hogy nem jön újabb csapás, és lehetősége lesz Miskolcnak megmutatni végre, mire vagyunk képesek szorgalommal, alázattal, tiszta szívvel, összefogással szolgálva a várost – fogalmazott Veres Pál.

A nap során számos koncert várta az érdeklődőket. Fellépett mások mellett a Miskolci Mazsorett Együttes, voltak gólyalábasok, Kalamajka Bábszínház is szórakoztatta a legkisebbeket. És koncertet adott a Kék és Narancssárga zenekar, a Bíborszél, az Irigy Hónaljmirigy, majd Zoltán Erika is.

Lehetett íjászkodni, kitelepült egy környezetvédelmi játszóház, a gyerekek interaktív foglalkozásokon vehettek részt. Ezek mellett gasztronómiai és kézműves vásár, vidámpark, ugrálóvár, lézerharc várta az érdeklődőket a Majális parkban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek