Pont a sínen állt meg a busz egy átjáróban, a vonat pedig jött

Megosztás

A történet Kecskeméten zajlott, a sofőr leállította a buszt a sínen, mert nem fért el néhány terelőbójától. Az utasokkal teli járművet bezárta, majd komótosan nekiállt helyet csinálni. A sorompó azonban közben rácsukódott az átjáróban veszteglő buszra, a vonat pedig jött.

Érthetetlen, miért éppen ott parkolta le a járművet, veszélybe sodorva számot utas életét, a sofőrt az elképesztő felelőtlensége miatt kirúgta a munkaadója.

Elbocsátottak egy buszsofőrt Kecskeméten, mert egy vasúti átkelőben állította le az utasokkal teli buszt, amely felé egy vonat közeledett – írja a baon.hu információja alapján a Hvg.

Az eset szerda reggel történt a város 1-es vonalán. A járatot üzemeltető Inter Tan-Ker Kft. közleménye szerint az autóbusz az Izsáki úti átjáróban megállt a síneken, mert egy, a közelben zajló útfelújítás során használt terelőbója miatt nem tudott továbbhaladni. A sofőr kiszállt a vezetőfülkéből, hogy arrébb tegye, eközben azonban az átjáró fényjelzője tilosra váltott, a sorompó pedig rácsukódott a buszra.

Az egyik helyi Facebook-csoportban volt, aki arról számolt be, hogy az édesanyja az is az érintett buszon ült. Elmondása szerint a sofőr bezárta a jármű ajtajait, az utasok pedig könyörögtek neki, hogy engedje őket leszállni, amikor meglátták, hogy hol álltak meg.

Az üzemeltető az ügy kivizsgálása során megállapította, hogy a terelőbójákat, bár többször is jelezték, a felújítást kivitelezők nem kellő gondossággal helyezték el, így a buszok időnként nem férnek el mellettük, ez azonban szerintük nem menti fel a felelősség alól a sofőrt.

Bár az esetet mindenki épen megúszta – a Facebook-csoportban azt írták, hogy a vonat idejében megállt –, a kecskeméti rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya eljárást indított, az üzemeltető pedig megszüntette a buszvezető munkaviszonyát.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek