Közgyűlés: erősebb önkormányzati kontroll a tömegközlekedésben

Megosztás

Csütörtök reggel 9 órától tartja rendes ülését a városi közgyűlés. A városatyák többek között a tömegközlekedés feletti nagyobb önkormányzati befolyásról tárgyaltak, de szóba került a közbiztonság is.

Veres Pál polgármester napirend előtti felszólalásában pozitív eredményekről számolt be helyzetjelentésében. Az egyik ilyen terület az ipar; kijelentette, hogy az ipari parkok gyakorlatilag beteltek, emellett megemlítette a Bosch legutóbbi beruházását, a logisztikai csarnok felépítését, illetve, hogy Miskolcnak számos területen vannak befektetői. A kulturális élet kapcsá a polgármester kiemelte, hogy az energiaválság ellenére is sikerült nyitva tartani a színházat példás összefogással, működnek a mozik, a könyvtár, a múzeum. A turizmus kapcsán pedig rávilágított a Kocsonyafesztivál, a Borangolás sikerére, valamint a Barlangfürdő újranyitására, a történelmi Avas felújítására, valamint Miskolctapolca rehabilitációjára.

Az egyik előterjesztés az MVK és az önkormányzat közötti feladatok “kismértékű, de nagy hatású átrendezésére” tesz javaslatot. Az előterjesztő leszögezi, hogy a magasabb szolgáltatási színvonal elérése és fenntartása folyamatos és erős kontrollt igényel a megrendelő részéről, ugyanis jelenleg a kötelezően jelentkező ellenőrzési és felügyeleti jog az önkormányzat és a közlekedési társaság között nem érvényesül.

Amennyiben az előterjesztés megszavazásra kerül, az önkormányzat hatáskörébe kerül a menetrendek megtervezése az utasok, képviselők, érdekeltek kérése alapján; a megrendelt szolgáltatás teljesítése mennyiségi és minőségi paramétereinek kidolgozása, akár a miskolciak véleményének kikérésével; valamint a tarifapolitika stratégiai irányainak meghatározása. Mindezek érdekében egy közlekedés-szervezési feladatokat ellátó osztályt hoznának létre a polgármesteri hivatalban.

Egy másik napirendi pontban arról tárgyaltak, hogy újabb térfigyelő kamerákat helyezhetnek ki városszerte, egyebek mellett a kisvasút Dorottya utcai végállomása közelében, a történelmi Avason, a Horváth-tetői játszótérnél és szabadidő parknál többet is, valamint a Középszeren.

A képviselők elé kerül tovább a Miskolci Rendőrkapitányság, a Miskolci Önkormányzati Rendészet, valamint a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tavalyi munkájáról szóló beszámoló.

minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek