Bő egy hónap és teljesen megújul a miskolctapolcai őspark

Megosztás

A tavaly tavasszal megkezdett munkálatok május végén befejeződhetnek. Az elmúlt hónapokban kikotorták az iszapot a tóból, új sétányok épültek, két újjáépített híddal is számolhatunk, napozóstégek és modern pavilonok is színesítik majd a képet.

Miskolctapolcán a Barlangfürdőben tartotta soron következő ülését csütörtökön a Miskolci Turisztikai Kerekasztal, amelyet egy érdekes területbejárás előzött meg a felújítás alatt lévő parkban. A séta során számos izgalmas információval lettek gazdagabbak a résztvevők. A megbeszélésre érkezett vállalkozókat, szakembereket és érdeklődőket Szopkó Tibor alpolgármester köszöntötte és a turisztikai kerekasztal ülése előtt meginvitálta őket a miskolctapolcai parkfejlesztés bejárására is, amelyről bevezetőként elmondta, jelen pillanatban még mindenhol gőzerővel folynak a munkálatok, és talán nem látszik, milyen lesz majd az őspark és a sétányok, amikor készen lesznek, de megnyugtatott mindenkit, hogy érdemes kivárni, mert az utóbbi évtizedek legátfogóbb felújításáról van szó. A részletekről a Minap számolt be.

Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője ismertette a beruházás teljes történetét és a kivitelezés egyes fázisait. Az elmúlt egy év folyamán többek között megtörtént a közművek teljes cseréje, különös tekintettel a villamoshálózat kiépítésére, amely kiszolgálja majd a hetvenkét új kandelábert és a parkban helyet kapó szolgáltatóegységeket is, valamint a csónakázótó iszaptalanítása. 

“Már dolgoznak a tereprendezésen, hátra van még a növénytelepítés, a pavilonok és a burkolatok közel hetven százalékban elkészültek. A kandeláberek már a hálózatra is rá vannak kötve, az utcabútorok és a napozóteraszok is készülnek, illetve nagy részük már ki van helyezve. A bobpálya előtti hidat, amelyről az ellenőrzés során kiderült, hogy nem javítható, elbontottuk, a helyére kerülő acélszerkezetes új hidat megrendeltük. Reményeink szerint május végére minden a helyére kerül és elkészül. A lakosok és a turisták júniustól teljes egészében használni tudják majd a parkot” – tudhattuk meg a főosztályvezetőtől.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek