Jó ütemben halad a miskolctapolcai park rekonstrukciója

Megosztás

Már mindenhol elkészültek a munkálatok több, mint felével, de vannak olyan részek, ahol 80%-os a készültségi szint.

Megfelelő ütemben halad a miskolctapolcai park rekonstrukciója – erről Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője beszélt kedden. A részleteket a Minap.hu tárta elénk.

Simon Gábor elmondta, a városvezetésnek fontos, hogy a miskolciak és az ide érkező turisták komfortérzete is növekedjen. Ennek érdekében számtalan fejlesztés zajlik a városban, köztük említette a nyáron lezárult Horváth-tetői park kialakítását, az Avasi kilátó rövidesen kezdődő felújítását, óvoda-, bölcsőde- és rendelőfejlesztéseket és természetesen a miskolctapolcai park felújítását is.

– Ezen a területen az elmúlt évtizedekben alapvetően nagy és átfogó fejlesztés nem történt. Most az a városvezetés célja, hogy jövő nyárra a turisták egy megújult parkba várjuk, egy olyanba, ami talán Magyarország egyik legszebb köztéri parkja lesz – jelentette ki.

A munkálatok még márciusban kezdődtek, mostanra pedig a feladatok egy jelentős részét már elvégezték. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az iszaptalanítás az ősszel kezdődött, mostanra pedig a munkálatok nyolcvan százalékát el is végezték. Miklós Viktor elmondása szerint a gyors munka annak is köszönhető, hogy az időjárás mindeddig kedvezett a kivitelező cégnek. Hozzátette, a közművek, csatornák cseréje és kiépítése után most már a parképítés is folyamatosan és egyre látványosabban halad.  Ha minden jól megy, jövő márciusban mindennel elkészülnek.

Kapcsolódó cikkek