Negyedmillióval is emelkedhet bizonyos ápolók fizetése, bár ez egyelőre még csak ígéret

Megosztás

Érdekes dolgokkal jelentkezett a kormány a hétfői napon. A legrégebben a szakmában dolgozó ápolók fizetése akár 260 ezerrel is nőhet, közben azonban vegyünk észre egy másik kormányrendelet-tervezetet is, ami a minisztériumi főosztályvezetők járandóságát emelné egészen kétmillióig. Sokak szerint ez is az ápolók megosztására lesz jó.

20 év munkaviszony felett 260 ezer forinttal emelkedhet az ápolók bére.

260 ezer forintos bruttó béremelést ígért Takács Péter egészségügyi államtitkár egy csütörtöki fórumon azoknak az ápolóknak, akik 20 éves munkaviszonnyal rendelkeznek – erről beszélt az RTL Híradónak Balogh Zoltán, az egészségügyi szakdolgozói kamara elnöke.

A mostani 390 ezer forint helyett tehát 650 ezer lenne a bruttó bérük, ami Balogh szerint történelmi léptékű emelés lehet, ha megvalósul. Csak kérdés, mi lesz a többiekkel:

Ez csak opció, a lehetőség még nem jelenti azt, hogy automatikusan meg is emelik a minisztériumi és más, kormányzati főhivatali vezetők bérét – óvatoskodik a kormányrendelet-tervezet. Ha mégis, akkor 33-66 százalékkal nőne a havi bruttó, akár 2 millió forintig.

Új, az eddiginél lényegesen magasabb fizetési plafont állapítana meg a minisztériumoknál és más kormányzati igazgatási szerveknél dolgozó vezetőknek egy, a kormány honlapjára felkerült friss kormányrendelet-tervezet.

Miközben a kormány végleges döntést ugyan nem hozott, de belengetett egy 260 ezres béremelést a legalább 20 év munkaviszonnyal rendelkező ápolóknak, ennek többszörösét is odaadná a kormányzati igazgatásban dolgozó egyes felsővezetőknek – 20 év nélkül is.

Jogos lehet-e a kérdés: ehhez vajon szükség van-e az uniós pénzekre, vagy simán megy a felsővezetők béremelése “egyszerű” közpénzből is? (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek