Értékes pontokat hullajtott el a DVTK, az edző kiakadt – videó

Megosztás

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, a DVTK 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Mosonmagyaróvár együttese ellen. A piros-fehérek háza táján több okból is bosszantó lehet az értékes pontok elhullajtása, mindez a vezetőedző meccs utáni nyilatkozatában is kitűnik.

Az első félidőben a hazaiak előtt rengeteg ziccer adódott, viszont a magyaróváriak kapusa, Heinrich Márk hatalmas bravúrral hárította a kapujára zúduló lövéseket. Tegyük hozzá azonban, hogy Lőrinczy Attila tizenhat méteres kísérleténél a kapufa segített rajta és csapatán a 17. percben, illetve nem mehetünk el említés nélkül Eppel Márton teljesítménye mellett, aki két alkalommal is olyan helyzetbe került, hogy nehezebb volt a kapu mellé löbbölnie a labdát, mint a kapuba: a 14. percben szinte a kapu torkából lőtte fölé a játékszert, miután senkitől nem zavartatva lőhetett, illete a 21. percben egy beadás után szintén üresen a kapu mellé fejelt öt méterről.

DVTK – Mosonmagyaróvár összefoglaló | 2023.04.17. | Merkantil Bank Liga | DVTK TV

Merkantil Bank Liga 32. forduló Diósgyőri VTK – Credobus Mosonmagyaróvár 1-1 (0-0) Gólszerző: Jurek Gábor (1-0) a 77., Nagy Zoárd (1-1) a 90. percben.

A mérkőzés összefoglalója

A második félidőben is a vendégek kapuja felé “lejtett a pálya”, a miskolciaknak ekkor is rengeteg helyzetük volt. A 72. percben Bertus Lajos beadása Nagy Kevin sarkáról pattant Szatmári Csaba elé, aki az ötösön belül stukkolta kapu mellé a labdát. Ez volt a legnagyobb gólhelyzet egészen a 77. percig, ekkor ugyanis Cseke Benjámin indítására Lukács Dániel és Jurek Gábor indult el. A magyaróváriak védekező középpályása, Marko Vukasović bár előnyösebb helyzetben volt, nem tudott felszabadítani a saját tizenhatosáról, és a lepattanót szoros emberfogásban a csereként beállt Jurek akrobatikus mozdulattal, félig ollózva kotorta be Heinrich kapujába, megszerezve csapatának a vezetést. Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme, ugyanis a rendes játékidő utolsó percében Heinrich a saját térfeléről ívelte fel a labdát, mely két fejen megpattanva került Végh Bence elé, aki a védők által üresen hagyva centerezhette be a bogyót Branislav Danilović mellett. A szintén üresen érkező Nagy Zoárdnak ekkor már nem volt nehéz dolga: úgy két méterről pofozhatta be a labdát az üres kapuba, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

A mérkőzés utáni értékeléskor Szergej Kuznyecov, a DVTK vezetőedzője láthatóan igencsak feldúlt állapotban volt. Nehezményezte, hogy csapata bár végig dominált a meccsen, mégsem sikerült megszerezni a 3 pontot, emellett a vendégek időhúzó taktikáját kritizálta, akik meglátása szerint sokat fetrengtek a földön (nekik szegezte a kérdést: Ennyire tetszik a miskolci gyep?) emellett a játékvezetőket is kritikával illette, akik mindezt elnézték a mosoniaknak.

Kuznyecov interjúját alább megtekinthetik:

Kuznyecov Szergej értékelése | DVTK – Mosonmagyaróvár | 2023.04.17. | DVTK TV

Merkantil Bank Liga 32. forduló Diósgyőri VTK – Credobus Mosonmagyaróvár 1-1 (0-0) Gólszerző: Jurek Gábor (1-0) a 77., Nagy Zoárd (1-1) a 90. percben.

Kiemelt kép: dvtk.eu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek