Miskolcon rendszeresen a záróvonalat átlépve kanyarodnak az autósok az iskolánál

Megosztás

A város más pontjain is sarkalatos probléma, hogy a kötelező haladási irány és a felfestett záróvonal ellenére balesetveszélyes helyzetet teremtve az autósok serege nem tartja be a szabályokat és nagy ívben balra kanyarodik.

Az információk szerint ez a város más pontjain is megtörténik következmények nélkül, mindegyik balesetveszélyt hordoz magában, mert erre az autósok nem számítanak.

Az egyik helyi közösségi médiás csoportban jelent meg egy dorgálás, ami a leírás alapján teljesen jogos.

“Kedves Miskolciak!
Kérném azokat, akik nincsenek tisztában vele, hogy a Szilágyi Dezső utcán NE forduljanak be balra az iskolához, ugyanis TILOS… Úgy, ahogy az egész utcán végig tilos balra kanyarodni. A záróvonal melletti két szaggatott, a mellékutcából kikanyarodóké.

A képen jól látszik a kötelező haladási irányt jelző felfestés, és a balra kanyarodni tilos tábla… Ráadásul reggelente kisgyerekkel a kocsiban követitek el… 🥲 Ne okozzatok már balesetet!

— bosszankodik.”

A záróvonal mellett a kötelező haladási irány nyíl felfestése, valamint a balra kanyarodni tilos tábla is egyértelművé teszi, mit nem szabadna tennünk, mégis tömegével megtesszük.

Néhány hozzászólás:

“A rendőrautó előtt és mögött jól látható a kötelező haladási irány ami ez esetben tiltja a balra kanyarodást. A szülők valószínűleg ismerik a KRESZ-t csak épp nem érdekli őket….”

“Sajnos a parkolóból kijövet is visszafordulnak🙈

“Ez igaz. De a táblát nem figyelik, az útburkolati jel korrekt ,de megtévesztő lehet aki nem figyel alaposan vagy kresz ismereti hiányosságai vannak.!”

“Ugyanez a helyzet a Herman Ottó múzeumnál a Népkert felé, ha jól emlékszem.”

“És a Corvin utcán is, a lábas ház után. Ott a parkoló miatt van felfestve szaggatott vonal, de ki van téve a balra kanyarodni tilos tábla az Arany János utca felé. Aztán amikor áll előttem az autóval és várja, hogy szemből ne jöjjön senki, én meg ràdudàlok, látszik rajta, hogy fogalma sincs mi a baj 😃

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek