Veres megígérte, nem hagyja torzóként a Diósgyőri várat

Megosztás

A miskolci polgármester a legkevésbé sem nézi jó szemmel, hogy fideszes kormánybiztos ide vagy oda, a várunk egy befejezetlen torzó, pénz és szakértelem pedig ki tudja hol jár, de nem a beruházásnál. Veres Pál igyekszik kimozdítani a megfeneklett ügyet a holtpontról.

Veres Pál erről a közösségi médiában írt értekezést.

❗Nem hagyjuk a Diósgyőri várat❗

Megígértem, hogy nem hagyom, hogy a miskolciak szeretett vára ebben az állapotában maradjon, nem hagyom, hogy a királynők vára helyett egy torzó fogadja az ide érkező turistákat.

Ezért folyamatosak az egyeztetések a szaktárcákkal, hogy a beruházást folytatni tudjuk. Ehhez azonban szükséges, hogy megkapjuk azt a 2 milliárd forintot, amelyet az előre nem látható hiba miatt igényeltünk plusz forrásként. Építés közben derült ki ugyanis, a tornyok nem elég erősek, hogy elbírják a ráépítést. A kivitelező, amíg tudta, dolgozott a területen, elvégezte azokat a munkákat, amelyeket a tornyok megerősítése nélkül még lehetett, de februárban jelezte, tovább nem tud dolgozni, most már a ráépítési munkálatok következnének.

A folyamatos egyeztetésünk egyik eredménye, hogy a napokban levelet kaptunk az Építési és Közlekedési Minisztériumtól, amelyben a kialakult helyzet mielőbbi megoldását sürgetik, csakúgy, mint mi. A levélben azt kérik a várostól, hogy rendeljen meg egy statikai szakvéleményt a tornyok megerősítésének műszaki tartalmára, majd ezt a véleményt küldjük meg a minisztériumnak.

Megtesszük, megrendeljük.

Azon dolgozunk továbbra is, hogy a vár elkészüljön, hogy ne egy félkész torzó álljon Diósgyőr szívében.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek