Zsákba rejtett kutyatetemeket találtak Sajókápolna mellett

Megosztás

Az esetről a sajókápolnai illetékességű Harica Völgyi Polgárőr és Természetvédelmi Egyesület számolt be a Facebook-on.

“Polgárőreink 2023.03.31. délelőtt 10:00 órakor kezdték szolgálatukat Sajókápolna kül- és belterületén. A szolgálat közben a Sajókápolna külterületén lévő Repülő emlékműtől körülbelül 40 méterre, az árokban három zsákot fedeztek fel. A polgárőrök a három zsákot megnézték és abban három elhullott kutya tetemet találtak. Mindezeket követően chipolvasás céljából felvették a kapcsolatot, Tóthné Vásárhelyi Ildikó civil állatmentővel. A kódolvasás során, az egyik tetemben a chip olvasó jelzett. A chipszám kiolvasását követően a polgárőrök feljelentést tettek, mivel bűncselekmény gyanúja felmerült. A gazda elszámoltatása a hatóság részéről folyamatban van. Ezt követően a polgárőrök értesítették a jegyzőt a történtekről” – közli a Harica Völgyi Polgárőr és Természetvédelmi Egyesület.

Ezen a helyen találtak rá a pórul járt kutyusokra

Bár a chip kódjának leolvasásakor a kutyák gazdája merült fel első számú gyanúsítottként, előfordulhat, hogy esetleg valaki ellopta a szerencsétlenül járt állatokat, mint ahogy ez már megtörtént egy korábbi esetben is. Sajnos manapság egyre több olyan bűncselekmény történik, melyeknek állatok a kárvallotjaik; gyakran a sorsukra hagyják, vagy brutális tortúrának vetik alá őket. Az állatkínzás különböző formáit elkövetők a 2012. évi C. törvény 244. §-a szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

A sajókápolnai polgárőröknek az utóbbi napokban sok feladata akadt; ők is részt vettek annak a sajószentpéteri férfinak a keresésében, akit végül sajnos tegnap holtan találtak.

Képek: Harica Völgyi Polgárőr és Természetvédelmi Egyesület

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek