Változás, az államtitkár számára hirtelen nem fontos, milyen nagy többség maradt az orvosi kamarában

Megosztás

Pedig nem is olyan régen még politikai választásként írta le az orvosok döntését, hogy a kormány és Gyurcsány között kell választaniuk. Mivel egyáltalán nem úgy alakult az ügy, ahogy a kormány szerette volna, már nem is érdekli annyira az államtitkárt az, hogy milyen sok orvos maradt önként is a kamara tagja. Ráadásul azt állítja, sokan maradtak “megszokásból” tagok, pedig nem is értenek egyet a kamarával.

„Ezt szerintem nem kudarc meg siker dimenziójában kell értékelni, mi sosem ezt tettük. A kamara megszüntetése nem volt cél, úgyhogy ilyen szempontból ez abszolút indifferens” – mondta Takács Péter egészségügyi államtitkár az ATV-nek, miután kiderült, hogy az orvosok több mint kétharmada kamarai tag maradt. 

Ahhoz képest, hogy most nem látja jelentősnek ezt a fejleményt, az elmúlt hetekben többször politikai választásként írta le, hogy valaki a kötelező tagság megszüntetése után újra jelentkezik-e az orvosi kamarába. A kamara vezetését ledékásozta, és a HírTV-ben is arra utalt, hogy aki nem tér vissza a szervezetbe, az a kormány mellett áll ki:

„Én arra kérem a kollégákat, hogy gondolják végig, hogy az előző négyéves ciklusban, akár 2018-tól máig milyen pozitív változások következtek be az ő karrierjükben, finanszírozásukban, és eszerint ítéljék meg az új rendszert. (…) Úgy gondolom, hogy a csendes többség végiggondolja a szakmai és egzisztenciális karrierje alakulását, és ennek megfelelően mellettünk fog kiállni.”

Takács most azt mondta, sok orvost ismer, akik nem értenek egyet a MOK elnökségével, de harminc éve „kamaristák”, ezért maradnak. „Igazából én ennek nem tulajdonítok jelentőséget.” (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek