Még enyhítette is a bíróság a Kálváriánál erőszakoskodó elkövető büntetését

Megosztás

Nagy port kavart fel annak idején, amikor egy fiatal hölgyet a Kálvária lépcsőnél akart megerőszakolni egy agresszív férfi, ezért most is hasonló felháborodás várható az enyhítő ítélet hallatán.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a hétfőn meghozott és kihirdetett ítéletével enyhítette annak a vádlottnak a büntetését, aki 2021 novemberében a Kálvária dombra vezető lépcsősornál hátulról, a nyakánál fogva megragadta az ott sétáló sértett nőt, aki ettől a földre esett. A férfi többször tarkón ütötte áldozatát és szexuális tartalmú fenyegetéseket intézett felé; a nő testére feküdt és testszerte fogdosta, illetve igyekezett levetkőztetni – áll a Minapnak küldött közleményben. Az ügyről korábban a Borsod24 is többször beszámolt.

A terhelt mindvégig kontroll alatt tartotta a sértettet, aki nem tudott a szorításból szabadulni, azonban kiabálására, sikoltozására és ellenállására támadója felhagyott cselekményével és elszaladt a helyszínről.

A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elsőfokú eljárásban tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a Miskolci Járásbíróság szexuális erőszak bűntette miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokú bíróságként eljáró Miskolci Törvényszék nagyobb nyomatékkal vette figyelembe a terhelt előkészítő ülésen tett beismerő vallomását, amely az ügy eredményes befejezését és a bűnösség megállapítását nagymértékben elősegítette.

– Erre figyelemmel a törvényszék az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a büntetést 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra enyhítette. Az ítélet jogerős – zárul a közlemény.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek