Legördült a háromszázötvenmilliomodik termék a Bosch miskolci gyártósoráról

Megosztás

Legördült a gyártósorról a háromszázötvenmilliomodik termék a Bosch miskolci autóipari gyárában, ahol az elektromotoroktól kezdve a menetstabilizátoron át az eBike-hajtásokig gyártanak komponenseket hagyományos, hibrid és elektromos autókba, valamint kerékpárokba.

A gyár, amely húsz éve kezdte meg működését, 2700 munkavállalóval az északkelet-magyarországi régió egyik legnagyobb foglalkoztatója, valamint a beszállítói láncon keresztül további közel száz helyi vállalkozásnak ad munkát, az ott dolgozóknak megélhetést, tájékoztatott közleményében a cég.

„Az elmúlt húsz évben fokozatos növekedtünk és váltunk a térség egyik legmeghatározóbb vállalatává. Ez csak egy elkötelezett, szakértő csapattal lehetséges. Köszönetemet szeretném kifejezni a miskolci autóipari Bosch vállalat minden munkatársának és partnerének.” – mondta Roland Ahl, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

„Emellett folyamatosan bővítettük a gyártást, valamint az alkatrészek fejlesztésébe is bekapcsolódtunk, hogy mindig a legmodernebb technológiákat adjuk járműgyártó partnereinknek. Miskolcon a jövőt alakítjuk.” – tette hozzá a vezető. A vállalat Miskolc városával a kezdetektől hatékony, partnerségen alapuló együttműködést alakított ki.

Az infrastruktúra fejlesztésén túl felelős nagyvállalatként a miskolci autóipari Bosch célja a helyi közösségekkel való szoros együttműködés, hogy az ott élő emberek munkájának és hétköznapjainak szempontjából a város még jobban élhető hely legyen. A vállalat a foglalkoztatáson túl oktatási, nevelési és szociális területen is együttműködik az önkormányzattal és a térség intézményeivel.

Több mint tíz éve vesz részt a duális képzésben, három miskolci szakiskolával közösen ad gyakorlati képzést középiskolás fiataloknak. A Miskolci Egyetem stratégiai partnere, közös kutatás-fejlesztési projektekben, valamint a felsőfokú duális képzésben, gyakornoki programot működtetésében is tevékeny részt vállalnak, és munkatársaik rendszeresen tartanak szakmai előadásokat.  A Bosch bölcsödét, óvodát és általános iskolát is támogat, valamint társadalmi felelősségvállalási programjuknak köszönhetően egészségügyi és kulturális programokkal is segítik a várost.

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a Miskolcon gyártott autóipari alkatrészeket jelentős autóipari vállalatoknak szállítja világszerte. Elektromotorok, önindítók, keringetőszivattyúk, hűtőventillátorok, generátorok, ablaktörlőmotorok, valamint klímaberendezések adták a gyár portfolióját az elmúlt két évtizedben. Újgenerációs termékei, például a fékrásegítő motor, illetve a menetstabilizátor a hibrid és elektromos meghajtású járművek nélkülözhetetlen alkatrészei. Emellett kutatás-fejlesztést és tesztelést is végez, hogy a termékeik ne csak a jelen, hanem a jövő elvárásainak is megfeleljenek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek