Vonzó a város: a Bosch 70 milliárdos fejlesztést hoz Miskolcra

Megosztás

Jó hír a borsodiaknak, hogy a cég óriásberuházást végez Miskolcon, a 70 milliárdból tízet az állam áll, a többit a vállalat.

Összesen csaknem 70 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Robert Bosch Power Tool Kft. Magyarországon. A vállalat a folyamatosan növekvő raktározási és elosztási igények miatt több mint 54 milliárd forintból logisztikai és disztribúciós központot hoz létre Miskolcon, emellett pedig több mint 15,7 milliárd forintot fordít gyártási kapacitásának bővítésére.

A két beruházáshoz a magyar állam egyedi kormánydöntés alapján összesen nagyjából 10,2 milliárd forint utófinanszírozás keretében nyújtható, vissza nem térítendő készpénz támogatást biztosít.

A Miskolci Ipari Park területén, a közel 100 ezer négyzetméteres komplexum több kiemelten fontos logisztikai funkciót lát majd el. Az új létesítmény a vállalatcsoport elektromos kéziszerszám üzletágának egyik meghatározó késztermékelosztó raktára lesz a kelet-európai régióban. A Regionális Szolgáltató Központ is ide költözik, illetve késztermék- és alapanyag raktárként is működik majd.

A most bejelentett kapacitásbővítő beruházás új, innovatívabb akkumulátorok, illetve vezeték nélküli kézi-, valamint kerti szerszámok fejlesztésére és gyártására ad lehetőséget – olvasható a cég közleményében. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek