Ez igen! Szobrot állítanak Mancsnak Törökországban is

Megosztás

A híres miskolci mentőkutya tiszteletére szobrot állítanak Törökországban, ahol olyan sokan neki köszönhették életüket. Ez sem gyakori, hogy egy mentőkutya két szobrot is kapjon.

Mindössze néhány héttel ezelőtt tért vissza a földrengés utáni mentőakcióból Lehoczki László és Binda Nikolett, valamint Hope, a mentőkutya, szerdán azonban újra gépre szálltak, hogy visszatérjenek Törökországba. Ezúttal örömteli eseményre invitálták meg a miskolci életmentőket: Törökország szobrot állít Mancsnak – olvasható Lehoczki László facebook oldalán. Mint a bejegyzésben írják, a magyar delegáció tagjaiként kormányzati géppel utaztak, és Novák Katalin köztársasági elnök társaságában három napot töltenek kint. 

A törökországi Mancs szobor pont ugyanolyan lesz, mint a miskolci, azt is Szanyi Borbála szobrászművész készítette. A alkotást március 31-én avatják emléket állítva Miskolc leghíresebb négylábújának. 

🤗🍾🎈Egy kutyának két szobor. Egy Magyarországon, egy külföldön. Nem semmi. 😊❤Azt hiszem ettől nagyobb elismerés nem is kell, és ez is bizonyítja, Mancs és Laci nem akármilyen páros voltak. Szakmailag nem is tudom, hova rangsoroljam 🎉🎈” – írja a bejegyzés. “Amit pontosan tudok, Mancs szobrának avatása, március 31-én, helyi idő szerint 10.40-kor lesz.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek