Adj egy ötöst! – A közösségi épület felújítására gyűjtenek a Kiliánban

Megosztás

A Kilián Észak Közösség Egyesület (KÉK) március 25-től adománygyűjtő kampányt indít “Adj egy ötöst!” címmel – jelentette be egy sajtótájékoztató keretében Jakab Zsolt, az egyesület elnöke.

A kampány célja az egyesület helyiségegyüttesének felújítása, ahol klubszerű körülmények között tematikus találkozókat, “szakköröket”, rendezvényeket tarthatnak annak érdekében, hogy a városrészben élők minél kellemesebben és hasznosabban tudják eltölteni a szabadidejüket. Az egyesület klubhelyisége a Munkás utca 1. sz. alatt, a volt Fűszer-Csemege bolt helyén található.

Az adománygyűjtés szlogenje arra vonatkozik, hogy az anyagi támogatás mellett az emberek keze munkáját is elfogadják segítségképpen, ugyanis az ingatlan teljes körű felújításra szorul; a vizesblokkot, a villamoshálózatot helyre kell hozni, emellett a belső terek faljavítást, illetve festést igényelnek. Ahhoz, hogy a munkálatok megkezdődhessenek, tízmillió forint feletti összeg szükségeltetik – árulta el lapunknak Jakab Zsolt.

A március 25-én 15 órakor induló kampányrendezvényen a Miskolci Nyitnikék Óvoda, Szivárvány Tagóvódájának csemetéi, valamint a MESZEGYI Bulgárföldi Szolgáltatási Központ és Gondozóház Idősek Klubjának asszonykórusa lép fel. Ezen kívül a Kaffka Margit Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak rajzaiból összeállított kiállításon 5 forint bedobásával lehet majd szavazni az alkotásokra. Az esemény ceremóniamestere „Nagy Lajos király” lesz, aki felavatja a szomszédsági kapcsolatok kiépítéséért és ápolásáért felelős lovagokat – sorolta az egyesületi elnök.

A KÉK tagjai tavaly 700 ezer forintot gyűjtöttek össze alig másfél hónap alatt, mely bizakodásra ad okot a mostani kampányt illetően is. Azonban a tavaly befolyt összegből jelentős felújításra nem telik, az csak a bérleti díj fedezésére elegendő.

A pénzbeli felajánlásokat az egyesület számlaszámára banki átutalással, vagy egy erre a célra létrehozott QR-kód lefotózásán keresztül lehet elküldeni, melyet alább láthatnak.

Számlaszám: 10918001-00000118-91130008

Kiemelt kép: Jakab Zsolt egyesületi elnök (minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek