Születésnapján rendeztek jótékonysági futást Pannáért a Népkertben

Megosztás

A vasárnap kilencéves kislány beszélni és járni sem tud. Veres Pál szerint bebizonyosodott, hogy Miskolc képes megmozdulni a jó ügyért.

A vasárnap kilencedik életévét betöltő Panna gyógyulásért tartottak jótékonysági futást délelőtt a Népkertben – számolt be az eseményről a Minap.hu. A miskolci kislány egy súlyos betegség miatt beszélni és járni sem tud, a gyógyulásra az egyetlen esélye a folyamatos, intenzív kognitív és mozgásfejlesztő terápia, a család azonban egyedül nem tudja fizetni a költségeket. A Panna Gyógyulásáért Alapítvány által szervezett “Panna Gyógyulásáért Jótékonysági Futás” ezen a helyzeten volt hivatott segíteni.

Az összegyűlt futósereg elsőként Veres Pált hallgathatta meg, aki mindenekelőtt köszönetet mondott a szervezőknek. A polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét bebizonyosodott: amennyiben egy jó ügy érdekében kell közösen cselekedni, Miskolc kész megmozdulni a célért.

Az eseményen fővédnökként vett részt olimpiai ezüst- és bronzérmes, továbbá világ- és Európa-bajnok úszónk, Cseh László, aki hangsúlyozta: habár a futás kevésbé áll hozzá közel, őszintén reméli, hogy sok ehhez hasonló alkalomnak lehet majd még részese. A város olimpiai- és Európa-bajnok birkózója, Repka Attila ugyancsak örvendett az akciónak.

Panna kilencedik születésnapjára való tekintettel felcsendültek az ilyenkor ismerős dallamok, sőt, a torta sem maradhatott el, mellyel a Supersum Alapítvány részéről Bernasconi-Bús Katalin lepte meg az ünnepeltet.

További részletek és fotók: Minap.hu; Fotó: Mocsári László

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek