Kulisszatitkok a DVTK-meccsek szurkolói programjairól

Megosztás

Manapság gyakori jelenség az első- és másodosztályú labdarúgó mérkőzéseken, hogy egy szurkoló végzi el ünnepélyesen a kezdőrúgást, emellett a klubok különféle próbatételekkel igyekeznek a félidei szünetet is színesebbé tenni a stadionba látogatók számára. A DVTK háza táján sincs ez másképp, a kulisszatitkokról a klub sajtófőnökét, Demkó Norbertet kérdeztük.

Első kérdésünk arra irányult, hogy mikor végezhette el először a közönség soraiból valaki a kezdőrúgást DVTK meccseken, illetve hogy miféle erőpróbákat rendeznek a meccsek félidejében. A sajtófőnök elmondta, hogy a klub 113 éves történetében nagyon nehéz lenne megmondani, hogy mikor volt az első szurkolói kezdőrúgás, ugyanis nincs erre vonatkozó feljegyzés, de ennek hosszú évtizedek óta megvan a hagyománya Diósgyőrben. A félidei játékokat igyekeznek évről-évre változatossá tenni; volt, hogy úgy kellett a hálóba emelni a labdát, hogy az csak a gólvonalon túl essen le, vagy egyenesen a hálóba vágódjon, de előfordult, hogy egy óriás labdát kellett két csapatnak a két alapvonal között minél gyorsabban oda, majd vissza terelni, valamint foot darts játék is várta a szurkolókat. Manapság a kapufarúgó verseny a jellemző a meccsek szünetében, amikor három játékosnak a tizenhatos vonaláról kell eltalálnia a keresztlécet.

A kishölgy a Szentlőrinc SE elleni bajnoki mérkőzés kezdőrúgója, aki a 10. születésnapjára kapta ajándékba a lehetőséget.

A programokra való jelentkezés menetéről és a résztvevők kisorsolásáról a DVTK sajtófőnöke elárulta, hogy a félidei játékokat a hazai mérkőzések előtt három-négy nappal szokták meghirdetni. Ezek ingyenesek, bárki jelentkezhet rájuk. A beérkezett jelentkezések után egy online sorsoló programmal választanak ki 3-3 szerencsés szurkolót, akiket a megadott elérhetőségeken értesítenek. A kezdőrúgások nem ingyenesek, ám bárki által megvásárolhatók, és általában hónapokra előre el is kelnek.

A kezdőrúgó csomag a kezdőrúgáson kívül tartalmaz két belépőjegyet az adott mérkőzésre, valamint egy A/3-as méretű, a labdarúgók és a szakmai stáb által dedikált fotót a nagy pillanatról.

Foot darts

A koronavírus-járvány okozta szigorú egészségügyi előírások miatt közel két évig nem volt lehetőség a félidei játékokra és a kezdőrúgások elvégzésére. A pandémia okozta veszély elmúltával azonban a DVTK újra meghirdette a kezdőrúgásokat és a félidei játékokat is. Minden hazai mérkőzésen várjuk a szurkolókat! – zárta összegzését Demkó Norbert.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek