Nemrég kritikus szakvéleményt írt a debreceni akkugyárról, Pintér már ki is rúgta

Megosztás

A területileg illetékes vízügyi hatóság olyan szakvéleményt adott a Debrecenbe tervezett kínai CATL-beruházásról, amely nem illett bele a kormányzati propagandába. Pintér Sándor menesztette a hatóság vezetőjét. Természetesen nem tudni, van-e összefüggés…

Orbán Viktor megmondta, hogy soha nem vetemednének arra, hogy elhallgattatják azokat, akik nem értenek egyet velük, azaz a Fidesszel. De Kincses Dániel sem biztos, hogy ezt már így gondolja.

Mi sose vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk 20180911

Orbán Mi sose vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk 2018. 09. 11.

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) februárban készült el a CATL leendő debreceni akkumulátorgyárának környezethasználati engedélyeztetési eljárásához szükséges hatósági szakvéleménnyel, amelyet el is küldött a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnak.

A lap szerint a hétoldalas dokumentumban azt írták, hogy a létesítmény vízgazdálkodási szempontból több helyen áttervezésre szorul. A dokumentum legsúlyosabb megállapítása az volt, hogy Debrecennek az újonnan megjelenő ipari vízigények miatt koncepcionálisan kell átalakítania a teljes városi ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékhálózatot, mert az eddigi rendszer néhány év múlva már nem fogja bírni a terhelést.

Szerdán a hvg.hu-hoz is eljutottak olyan információk, miszerint a TIVIZIG első emberét Pintér Sándor menesztette, ám a Belügyminisztérium a feltett kérdésünkre nem válaszolt, a vízügyi hatóságnál pedig arra hivatkoztak, hogy Kincses házon kívül van.

A 24.hu-nak ugyanakkor Kincses Dániel megerősítette a TIVIZIG-ben tényként kezelt információt. Azt mondta, váratlanul érte a felmentés híre, ám mivel hivatalosan, azaz írásban még nem kapott értesítést a döntésről, ezzel kapcsolatban nem nyilatkozhat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek