Korszerű piac nyílt Sajószentpéteren

Megosztás

Az egykori virágzó mezőgazdaságból nem maradt meg más, mint néhány őstermelő, és még mutatóban egy-egy fóliasátor – felvevő piac nélkül. A termelő és a vásárló különböző csatornákon ugyan – ha nem is az arra éppen legalkalmasabb közterületen – azért mindig egymásra talált.

A település hivatalos Facebook-oldalán közölte a részleteket.

“A városvezetés megoldandó feladatai között szerepelt egy kulturált körülmények között működő helyi piac létrehozása. Néhány évvel ezelőtt (több átmeneti megoldás után) végre lehetőség nyílt egy – a forgalmas városközpontban elhelyezkedő – korszerű városi piac kialakítására. A Sajószentpéter Városi Önkormányzat 2019-ben erre benyújtott egy helyi gazdaságfejlesztési célú pályázatot, és TOP-1.1.3-15-BO1-2019-00054 számon 100 %-os Európai Uniós támogatással 350 millió forint összeget el is nyert.

Ezután már Papp László építész-tervező megálmodhatta Sajószentpéter legújabb, remélhetőleg hosszú évtizedekre ikonikussá váló épületének, egy a korszerű, XXI. századi igényeket is kiszolgáló „Agorának” a koncepcióját. (Amelynek részleteit már Elek Attila és munkatársai dolgozták ki.) Majd 2021 decemberétől e terveket a JD Bau 2014 Kft. egy éven át tartó igényes kivitelezői munkával valósággá formálhatta, miközben saját forrásból, és a Lasped Kft. jóvoltából megújulhatott a Thököly utca egy része is.

A mostantól a Sajószentpéteri Városgondnokság által üzemeltetett impozáns épületben belső üzlethelyiségek, üzemeltetési és raktárhelyiségek, kültéri fedett árusítóhelyek, személyzeti és akadálymentes vizesblokk kapott helyet. Kiépült az ezek működtetéséhez szükséges, korszerű infrastruktúra (útcsatlakozások, gépkocsi várakozóhelyek és gazdasági udvar; telken belüli teljeskörű akadálymentesítés, térvilágítás és biztonsági kamerarendszer), miközben a létesítmény parkosított környezete, útcsatlakozásai is teljesen megújultak (buszmegállóval, külső parkoló, mozgáskorlátozott parkoló, elektromos járművek töltőoszlopa). 2023. március 17-én délelőtt számos érdeklődő jelenlétében zajlott le a piac hivatalos átadása.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek