„Szervusz, itt a Dáridó” – így küldte vissza kitüntetéseit Novák Katalinnak Lajcsi

Megosztás

A rövidesen börtönbe vonuló zenész minden kitüntetését, díját és díszpolgári címét visszaadta, amit az évek során kapott.

Visszaadja minden kitüntetését, díját és díszpolgári címét a hamarosan börtönbe vonuló Galambos Lajos mulatóssztár, művésznevén Lagzi Lajcsi, írja a Blikk.hu. Először a két legnagyobb kitüntetésével kezdi: visszaküldi a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét Novák Katalin köztársasági elnöknek.

Galambos a lapnak azt nyilatkozta, bízik benne, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát, és hogy ügye lezárta után a díjak visszajutnak hozzá. Hozzátette, hogy ezeket a kitüntetéseket 2001-ben Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól, 2006-ban pedig Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől vette át.

Lajcsi a Nováknak címzett borítékot kézzel írta meg, a feladóhoz a nevén és a címén kívül odarajzolt néhány hangjegyet, valamint odaírta: „Szervusz itt a Dáridó”.

Galambos Lajost és társait először 2015-ben vádolták meg víz-, gáz- és áramlopással, amiért 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték. 

(444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek