Döntöttek a Miskolci Állatkert látogatói: így hívják az új kis leopárdot

Megosztás

Március 15-én szavazhattak az állatkert látogatói a januárban született vadmacska nevéről, a perzsa eredetű kapott név jelentése: béke, öröm.

Ramin lett a kisleopárd neve – hirdette ki az eredményt a Miskolci Állatkert a hivatalos Facebook-oldalán. Mint arról korábban írtunk, a nemzeti ünnepen a látogatók dönthettek arról, hogyan nevezzék el a januárban született kis perzsa leopárdot.

A poszt szerint március 15-én a nem túl kedvező időjárás ellenére is “voltak, akik csak azért keresték fel állatkertünket, hogy segítsenek nekünk abban, hogy a január 25-én született perzsa leopárd kölykünknek nevet találjunk. A leadott szavazatok több mint fele alapján állatkertünk legifjabb leopárdját mától Raminnak hívjuk”.

Mint írják: a Ramin perzsa eredetű férfinév, a perzsa mitológia egyik hős alakja. A név békét, illetve örömöt jelent.

“A kölyök egyre több időt tölt a szülőszobaként szolgáló odún kívül, így látogatóink számára is napról-napra egyre nagyobb az esély rá, hogy megpillanthassák a kölyköt a leopárdház belső terében. Aki mégsem jár szerencsével, annak itt egy rövid kis videó, amint Ramin anyjával, Tarecával játszik.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek