Reform az eldobható evőeszközök területén

Megosztás

A vendéglátóhelyeknek a csomagolástechnika széles repertoárját kell beszerezniük ahhoz, hogy a vendég az ételt el tudja fogyasztani. Fesztiválokon, street food helyeken, kávézókban, fagyizókban, valamint minden olyan helyen, ahol a vendégek eldobható csomagolásban kapják az ételt, evőeszközökről is gondoskodni kell.

Ezen a területen azonban az elmúlt években komoly változások történtek, mégpedig azért, hogy minél kevesebb műanyag hulladék keletkezzen Földünkön. A változások a műanyag evőeszközöket és szívószálakat is érintették, helyettük többször használatos, illetve alternatív, környezetbarát anyagból készült termékek jelentek meg.

Milyen termékpalettát találhatunk?

Az indepack.hu eldobható evőeszközei egyrészt többször használható műanyagból, másrészt fából, harmadrészt pedig biomasszából készülnek. Ezek a termékek gondoskodnak arról, hogy minél kevesebb szemét keletkezzen, illetve a többszöri használhatóság takarékosságra és környezettudatosságra tanít.

Többször használható műanyag evőeszközök

A polipropilén egy nagyon széleskörűen használt alapanyag, mivel jól bírja a hőt, így készülhet belőle forró ételek tárolására alkalmas tál, de a fagyasztott ételekhez is kiváló. Hőállósága és strapabírósága miatt villák, kanalak, kések gyártására is megfelelő, és ezek olyan minőségben készülnek, hogy többször is elmosogathatóak, így később otthon is használhatóak.

Fa evőeszközök

Kiválóan helyettesítik a műanyag társaikat, és ráadásul a természetben 90 nap alatt lebomlanak. Antibakteriális felületűek, így a kórokozók nem tudnak megtelepedni rajtuk. Szintén hőtűrőek, így forró és fagyott ételekhez, például fagylaltokhoz is megfelelőek. Természetes hatást nyújtanak, ezért nagyon trendi és divatos a fa evőeszköz. Alapanyagnak leggyakrabban a bambuszt használják.

Fából készül a fogvájó is, amelyet ajánlatos biztosítanod a vendégek számára, hiszen nagyon zavaró lehet a fogak közé szorult ételdarab.

A kávék elengedhetetlen kiegészítője a fa keverőpálca, melyet többféle hosszúságban is árusítanak. Ha papírpohárban kapod a kávédat és fa keverőpálcával kavarod meg, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem szennyezed a környezetet.

Biomassza, az innovatív megoldás

Ezek a prémium evőeszközök barna színűek, és mivel 100%-ban műanyagmentesek, ezért anélkül biodegradálódnak, hogy káros mikroműanyaggal árasztanák el a földet. A biomassza ipari faforgácsból készül, melyet növényi ragasztóanyagokkal állítanak össze, ezért pontosan ugyanúgy lebomlik a természetben, akár egy falevél.

A műanyag szívószál már a múlté, ma a szívószálat bambuszból vagy papírból vásárolhatod meg. A papír változatot a hideg italokhoz ajánljuk, míg a biomassza szívószál sokkal tartósabb, és a meleg italokban sem pépesedik.

Látható, hogy az utóbbi években igazi forradalom zajlott le az eldobható evőeszközök területén, azonban az új termékek sem okoznak csalódást és remekül megállják a helyüket minden étel- és italtípusnál, így nem kell lemondani az étkezés öröméről akkor sem, ha úton vagyunk.

Kapcsolódó cikkek