Szép jövő? A középiskoláknál is érkezhet az egyetemeknél látott “modellváltás”

Megosztás

Máris van olyan középfokú oktatási intézmény, amiért bejelentkezett az egyik egyetem alapítványa. Márpedig ha egyetlen helyen is megvalósul, akkor készülhetünk az összes többinél ugyanerre, ahogy az egyetemeknél is sorra dőltek a dominók.

Egyetemi alapítványokhoz kerülhetnek a közoktatási intézmények a Népszava szerint, amely lopakodó modellváltásról ír a közoktatásban. A lap szerint az Óbudai Egyetemet fenntartó alapítvány bejelentkezett a VI. Kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium fenntartásának átvételére, erről a múlt héten értesítették a tantestületet.

Az ügyben egyeztetés is zajlott már a tankerület, az önkormányzat, az iskola vezetése és a szülői munkaközösség részvételével, amin a jelenlegi fenntartó Belső-Pesti Tankerület nyitottnak is mutatkozott az átadására. Erről már május 31-én dönthet Pintér Sándor belügyminiszter, aki a köznevelésért is felel.

A lap emlékeztet, hogy eddig is működtettek egyetemek közoktatási intézményeket, példaként az ELTE vagy a Nyíregyház Egyetem gyakorlóiskoláit hozták, de most fordulhat elő először, és nem utoljára, hogy középiskolát venne át valamelyik.

A modellváltásra a Népszava szerint az Óbudai Egyetem rektorhelyettese is utalt a fent említett egyeztetésen, ahol arról beszélt ,hogy az állam a közoktatásban is úgy akarja csökkenteni szerepvállalását, mint az egyetemek esetében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek