“Az egyetemi modellváltás legfeljebb Varga Juditnak és a többi kinevezett fideszes kurátornak fantasztikus”

Megosztás

Azt mi is elhisszük, hogy a Fidesznek és a NER-holdudvarnak valóban egészen csodálatos fejlemény az egyetemek függetlenségének elvétele és kormányhű kurátorok általi irányításba vétele. Igazságügyi miniszterünk is kiváló helyzetbe került a Miskolci Egyetemen, de a hallgatók és a fiatalok semmi előnyt nem látnak abból, hogy a Fidesz-KDNP az utóbbi években einstandolta ezeket az intézményeket, ahogy sok mást is.

Az LMP közleményben reagált Varga Judit valóságtól teljesen elrugaszkodott nyilatkozatára.

“Varga Judit igazságügyi miniszter és egyben a Miskolci Egyetem kuratóriumi elnöke szerint a modellváltásnál “fantasztikusabb dolog kevés történt az elmúlt ötven-száz évben a magyar egyetemekkel”.

Valóban fantasztikus dolog történt, de csak Varga Judittal és a többi kinevezett fideszes kurátorral. Az, hogy Vargát az Orbán-klán kiskirállyá avatta a Miskolci Egyetemen, vajmi kevéssé fogja az egyetem és a fiatalok sorsát jobbá tenni.
Navracsics Tibor, a Pannon Egyetem kuratóriumának elnöke szintén összekeveri saját magát a fiatalokkal, hiszen valójában pont ő és a többi modellváltó az, aki az államtól vár állandó juttatásokat a “magánosított” egyetemeken keresztül. Teszi ezt azért, hogy saját magát és kurátor társait helyzetbe hozza.

Egyedül azok jártak jól a modellváltással, akik jó viszonyt ápolnak a kuratóriumokba bebetonozott politikusokkal. Rogán Antal kabinetfőnökének sem kellett valószínűleg kétszer kérnie, hogy olyan vizsgát is sikeresen letehessen a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke jóvoltából, melyre el sem ment.

Amit a fidesz hűbérurai és úrnői fantasztikus dolognak tartanak, valójában a magyar egyetemekkel és ifjúsággal tett legaljasabb lépés az elmúlt évszázadban, hiszen a tudás központjai mellett a morált is porig rombolja.

Dr. Keresztes L. Lóránt,
az LMP frakcióvezetője”

Kapcsolódó cikkek