A DVTK kapusa elrontotta egy kisfiú születésnapját – videó

Megosztás

Érdekes jelenet zajlott le hétfő este a labdarúgó NB2 27. fordulójának zárómérkőzésén, ahol a DVTK az MTK otthonában lépett pályára. A diósgyőriek kapusa, Senkó Zsombor közgyűlölet tárgya lett, miután elrontotta egy kisfiú születésnapját.

A magasabb osztályú futballigákban szokássá vált, hogy egy-egy félidő kezdő sípszava előtt egy szurkoló “végzi el” a kezdőrúgást, mely általában kivételes élményt jelent az érintett számára. A hétfői mérkőzés második félidejének kezdőrúgását egy születésnapos kissrác, Varga Énok végezte el, aki a megszokottól eltérően nem csak úgy lepasszolta a bogyót, hanem megiramodott a labdával a miskolci mezőnyjátékosok között egyenesen Senkó Zsombor kapuja felé. Majd amikor a kék-fehérbe öltözött kisfiú a tizenhatoson belülre ért, kapura lőtt, azonban a lövését Senkó hanyag mozdulattal, lábbal védte. Énok a kipattanó után ment, és újra megpróbálkozott a gólszerzéssel, azonban ezen kísérletét a vasgyáriak kapusa már megfogta, és hogy a kissrác harmadszor ne tudjon próbálkozni, jó messzire elrúgta a labdát.

Hiába próbálkozott kétszer, a DVTK kapusa elrontotta a kezdőrúgó kisfiú születésnapi ajándékát

Varga Énok mindent megtett, hogy gólt szerezzen a születésnapján az MTK-DVTK NB II-es mérkőzés második félideje előtt, de a miskolciak kapusa, Senkó Zsombor ezt nagyon másképp gondolta – mind a két lövés után védett, az MTK fiatal labdarúgójának legnagyobb bánatára. m4sport.hu: https://m4sport.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/M4Sport.hu Instagram: https://www.instagram.com/m4sportofficial/

Hatalmas élményt jelentett volna Énok számára, ha Senkó mutat némi sportszerűséget, és beengedi a fiú lövését, aki nagyon elszomorodott, végül a bátyja ölben vitte le a pályáról. A miskolciak kapusa azonban érthetetlen módon megmakacsolta magát, és ezzel magára vonta a hazai szurkolók haragját, akik a meccs hátralévő részében bőszen fújoltak, amikor hozzá került a labda. A mérkőzés után az MTK drukkerek mellett a világháló népe is beleszállt Senkóba; a Telex a “világ legbunkóbb kapusa” címet adományozta neki, a Trollfoci nevű Facebook oldalon pedig született egy új szitok: “Köszöntsön fel téged a Senkó Zsombor!”

A félidőben 2-0-ra vezettek a hazaiak, Senkó azonban hiába védte Énok lövéseit, a második játékrészben Stieber Zoltán büntetőjénél és Zuigéber Ákos lapos lövésénél már nem volt olyan magabiztos, így végül csapata 4 kapott góllal, és kétgólos vereséggel vonult le a pályáról a hármas sípszót követően.

A DVTK hétfő este árnyéka volt korábbi önmagának, az MTK – az Ajkával ellentétben – valóban lefocizta a vasgyáriakat, ezzel a kék-fehérek vették át a vezetést a bajnokságban. A csapat teljesítménye már csak azért is elszomorító, mert a 604 vendégszurkoló nem azért utazott fel Miskolcról a Hungária körútra, hogy ezt lássa, az pedig a hab a tortán, hogy egy lelketlen kapus miatt csorba esett a DVTK hírnevén.

Kiemelt kép: M4 Sport

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek