MTK-DVTK – csúcsrangadó

Megosztás

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójának zárómérkőzésén a DVTK együttese a Hidegkuti Nándor Stadionban lép pályára a rivális MTK ellen hétfőn 19 órakor. A tabella jelenlegi első két helyzettje között kettő pont a különbség, tehát joggal várhatunk rangadóhoz méltó küzdelmes összecsapást.

Ahogy az ilyen idegenbeli rangadókon lenni szokott, már az első nap elfogytak a vendégszektorba szóló jegyek, A DVTK vezetőségének kérésére az MTK a meglévőkön felül 100 belépőjegyet a vengédszurkolók rendelkezésére bocsátott, úgyhogy 604 Diósgyőr-szurkoló biztosan a helyszínen lesz, hogy buzdítsa a csapatot, akik ingyenesen regisztrálhatnak a klub által finanszírozott három túrabusz valamelyikére.

A két csapat legutóbb szeptemberben találkozott egymással a DVTK stadionban, ahol a piros-fehérek 3-0-ra legyőzték riválisukat. A hazaiak egy öngóllal szerezték meg a vezetést a 44. percben, majd a második félidőben Könyves Norbert duplázott.

DVTK – MTK Budapest 3-0 összefoglaló

Ez történt a DVTK elleni meccsen.

– Az MTK ellen nagyon éles küzdelmet várok. Arra számítok, hogy a találkozó elején mindkét csapat igyekszik megismerni a másikat, és miután felvették a ritmust, a taktika fegyelmezett megvalósítása és a koncentráció fog dönteni a bajnoki pontok sorsáról. Mi a magabiztos védekezésre alapozva szeretnénk tartani a labdát, és egy jól felépített támadásból, esetleg egy gyors kontrából gólt szerezni. A pályán hatalmas lelki támaszt jelent, ha ilyen sokan éreznek buzdítani minket, és remélem, jó eredménnyel tudjuk ezt meghálálni nekik – nyilatkozta a hétfői rangadóval kapcsolatban Szatmári Csaba, a DVTK hátvédje.

– A Diósgyőr játékosai nagyon sok párharcot nyernek a pályán, úgy kell játszanunk, hogy ezekből az összecsapásokból mi kerüljünk ki győztesként. Emellett fontosnak tartom, hogy a támadásaik ütőképességét minél jobban tompítani tudjuk – vázolta fel elképzeléseit Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője, aki hozzátette, hogy számít a hazai szurkolókra, akik lelkesedésükkel plusz motivációt adhatnak a csapatának.

Talán túlzás lenne azt állítani, hogy a bajnokság sorsa dőlhet el ezen a mérkőzésen, de azt minden bizonnyal kijelenthetjük, hogy mindkét csapat körömszakadtáig fog küzdeni a győzelemért, úgyhogy egy parázs mérkőzésnek nézhetünk elébe.

dvtk.hu, mtkbudapest.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek