Elvitte a főnöke autóját egy kazincbarcikai férfi, az első kanyarig jutott

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A munkás 2022. július 27-én egy cég alkalmazásában végzett munkát egy kazincbarcikai telephelyen. A cég ügyvezetője a társaság tulajdonát képező tehergépkocsi vezetésére az alkalmazottai közül három férfit jogosított fel, akik között a vádlott nem szerepelt, azonban az ügyvezető rendelkezéséről tudomással bírt. 

A terherautót az annak vezetésére feljogosított férfiak 2022. július 27-én a telephelyen lévő zárt parkolóban állították le és a jármű indítókulcsát – a közös megegyezésük szerint, a szokásos módon – a gépjárműben hagyták. 

Ezt követően a férfi – annak ellenére, hogy tudomása volt arról, hogy a jármű vezetésére nem jogosult és egyébként vezetői engedéllyel sem rendelkezett – a zárt telephelyen beindította a teherautót és azzal a telephely kijáratáig közlekedett. 

A férfi a kijárathoz közeli parkolóban egy személygépkocsinak nekitolatott, melynek következtében abban mintegy 250 ezer forint kár keletkezett, melyet a férfi  munkáltatója térített meg. A telephely tulajdonosa ezen felül a férfi munkáltatóját az anyagi kárral járó baleset okozása miatt 300 ezer forint szankcionálási díj megfizetésére kötelezte.

Közérdekű munkára küldenék

A férfi cselekményével a munkáltatójának összesen mintegy 550 ezer forint kárt okozott, mely nem térült meg. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását és az előterjesztett polgári jogi igény egyéb törvényes útra utasítását indítványozta bíróságnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek