“Miskolc nagyon erős, ott két lakásom volt” – megszólalt a bordélyházas köztévés

Megosztás

Exkluzív interjút adott a 444-nek Berkes Béla, akit januárban tartóztattak le, miután kiderült, hogy prostituáltaknak adott ki lakásokat. Pár év alatt összesen 16 lakásban, több mint 300 szexmunkás fordult meg nála, amivel mintegy 30 millió forintot keresett. Ennek ellenére tagadja, hogy bordélyházról és futtatásról lenne szó, azt mondja, hogy senki nem használt ki senkit.

A kerítéssel és prostitúció elősegítésével vádolt férfi a közmédia bűnügyi magazinjának, a Kékfénynek volt riportere, de az MTVA kirúgta őt, miután kiderült, mivel gyanúsítják.

Az interjúban elmondja, hogy csak egy különleges ügyfélkörrel Airbnb-zett, nem volt kényszerítés, erőszak, nem ért senkit kár és bár elismeri, amit tett, tiszta a lelkiismerete. Az ötlet pedig onnan jött, hogy egy ex-barátnőjétől megtudta, óriási igény van a bújós randilakásokra, amiket csak pár órára vesznek ki. 

Berkes Béla arról is nyíltan beszél, hogy hol lehetett a legjobban keresni a “lakásozással”: – Miskolc nagyon erős, ott két lakásom volt. 

Ezen kívül jól ment az üzlet Zalaegerszegen, Nyíregyházán és Veszprémben is. A volt riporter beszámol arról is, hogy mint minden területen, itt is érezhető volt a gazdasági válság, tavaly szeptembertől volt egy nagyobb visszaesés. – Mindegyik azt mondta, hogy az a vendég, aki korábban havonta háromszor jött, az most már csak egyszer tud. Vagy aki havonta ki tudott fizetni egy órát egyszer, az most már csak egy S.O.S. franciára ugrik be. Lehetett érzékelni, hogy csórók a vendégek.

Arra a kérdésre, hogy bűnösnek érzi-e magát, Berkes egyszerűen azt válaszolta, hogy nem. -A Btk.-ban szerepel a paragrafus, hogy prostitúció elősegítése, de én nem érzem, hogy bűnt követtem volna el. Szerintem a Btk. szabályozása nem jó. Amit én csináltam, az kultúrországokban, Ausztriában, Németországban, Svájcban, meg talán még Belgiumban is teljesen legális.

Fotó: Youtube

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek