Elküldte a köztévé a bordélyhálózat üzemeltetésével gyanúsított riportert

Megosztás

Az MTVA szombati közlése szerint megváltak attól a riportertől, akit a rendőrség bordélyházak működtetése miatt tartóztatott le a héten – tudta meg a kormányközeli Mandiner.

A napokban tartóztatták le a köztelevízió Kékfény című bűnüldöző műsorának riporterét, miután kiderült, országszerte 13 lakást bérelt ki azzal a céllal, hogy ott prostituáltaknak dolgozzanak neki fizetett napidíjért cserébe.

A közlést követően a lap megkereste az MTVA-t, hogy megtudják, valóban az ő alkalmazottjukról van-e szó, ők pedig ezt az információt megerősítették, de jelezték, amint fény derült az ügyre, elbocsátották az említett riportert, aki a Kékfény nevű műsorban dolgozott.

Arra a kérdésre, hogy az MTVA-ban lesz-e belső vizsgálat, amely megállapítja, hogy a férfi törvénysértő tevékenysége, illetve az ennek révén esetlegesen vele kapcsolatba kerülő bűnözői csoportokkal való viszonya milyen mértékben befolyásolhatta bűnügyi riporteri munkáját, az MTVA az alábbiakat válaszolta: „…az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől. A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás: befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt”.

Sajtóértesülések szerint a gyanúsított beismerő vallomást tett, az általa kibérelt lakások tulajdonosai, akiknek azt hazudta, családalapításhoz keres lakást, nem tudtak arról, mi a valódi szándéka.

A gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, ezért a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság előtt a gyanúsított teljes beismerő vallomást tett. Ha elítélik, akár öt évet is kaphat.

Kapcsolódó cikkek