Kétséges az Ellipsum fürdőkomplexum jövője

Megosztás

Továbbra is zárva tart a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő, a hivatalos indoklás szerint karbantartási munkálatok miatt. Korábbi bejelentések szerint december 31-e lett volna az újranyitás napja, erre azonban a mai napig sem került sor.

Ha rákattintunk a fürdőkomplexum honlapjára, egy közlemény jön velünk szembe, mely szerint október 3-tól szüneteltetik a fürdőszolgáltatásokat, mert a kivitelező folytatja a korábban megkezdett garanciális javításokat. A miskolci városháza sajtóosztálya újságírói kérdésre elárulta, hogy jelenleg is folynak az egyeztetések a fürdőkomplexum jövőjéről és az esetleges újranyitásról az önkormányzat, a Miskolc Holding Zrt. és a Miskolci Fürdők Kft. szakemberei között. A városháza közölte, hogy jelenleg a tetők szigetelése, a medencék újraburkolása, illetve az épületek belső falburkolatának ellenőrzése és javítása, valamint a gépészeti hiányosságok kijavítása és pótlása zajlik.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Ellipsum Facebook oldalán több vélemény is megjelent azzal kapcsolatban, hogy azért tartják zárva az élményfürdőt, mert a városvezetés képtelen azt fenntartani. Sokan gyanúsnak tartják, hogy nem közölték a karbantartási munkálatok befejezési időpontját, és úgy gondolják, hogy leplezni próbálják az igazságot. Ez a gondolat nem légbőlkapott, ugyanis Veres Pál polgármester tavaly ősszel azt nyilatkozta, hogy a fürdő még így is évi 500 millió forintos veszteséget termel, hogy be van zárva, ha pedig megnyitna, ez az összeg egészen 2 milliárdig ugrana. Szopkó Tibor, a város turisztikáért is felelős alpolgármestere viszont azt hangsúlyozta, hogy nem akarják eladni a fürdőt, ugyanis olyan üzemeltetési modell előkészítésén dolgoznak, amellyel piaci szereplőket is bevonnának a fürdők üzemeltetésébe és fejlesztésébe.

boon.hu

Kiemelt kép: Ellipsum Miskolctapolca

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek