Adjon egy százalék esélyt az Ámbédkar Iskolának

Megosztás

A Borsodban több mint tizenöt éve működő Dr. Ámbédkar Iskola olyan észak-magyarországi közösségeket szolgál ki, ahol az érettségizettek aránya jelenleg 1% alatt van. Miskolcon és környékén több ezer ember él, akiket a középfokú közoktatás nem ér el. Az intézmény hitvallása, hogy megfelelő pedagógiai munkával más hazai lakosságcsoportokhoz hasonlóan itt is érettségit és versenyképes szakmát lehet adni a diákok kezébe.

Fiatalok és felnőttek – nappali és esti tagozaton – együtt tanulnak mert ha egy családból többen is részt vesznek az oktatásban, nagyobb az esély a sikerre. Szakképzést azoknak nyújtanak, akik érettségivel együtt akarnak szakmát szerezni. Még az általános iskolából lemorzsolódott jelentkezőkkel is tisztázzák: a cél nem pusztán a nyolc osztály – a tanulás a társadalmi helyzet megváltoztatását célozza, olvasható az Ámbédkar honlapján.

Most személyi jövedelemadója 1százalékával ön is segíthet az intézmény célkitűzéseinek megvalósításában, ha támogatja az iskolát fenntartó Dzsaj Bhím Triratna Buddhista Közösséget. (Technikai szám: 2453).

Az adóbevallás egyik fontos része, hogy a személyi jövedelemadónk 1 százalékáról rendelkezhetünk valamely civil szervezetnek, +1 százalékról pedig egyháznak, vagy kiemelt költségvetési előirányzatnak. Amennyiben nem nyilatkozunk az 1+1 százalékról, vagy lekéstük a határidőt, vagy helytelenül adtuk meg az adatokat, úgy az 1+1% az államot illeti meg.

A közelmúltban mi is beszámoltunk arról a miskolci eseményről, ahol Orsós János az iskola alapítója mesélt nem mindennapi életútjáról, negatív és pozitív tapasztalatairól és a rasszizmusról.

Fotó: Dr. Ámbédkar Iskola

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek