A miskolci gimnázium 15 éve segít abban, hogy minél több roma gyerek tudjon kitörni a cigánytelepek mélyszegénységéből – videó

Megosztás

Sokan szeretnének dolgozni, de a tanuláshoz és taníttatáshoz kell némi tőke, amit önerőből a mélyszegénységben élők képtelenek megteremteni. Az ilyen intézmények életben maradásáért is tüntettek tegnap Miskolcon.

A DW járt utána kicsit jobban a témának.

👩‍💻 Stefánia álma az, hogy egyszer egy irodában dolgozhasson. Azt mondja, nem akar kint fagyoskodni munka közben, mint a környezetében sokan. Hogy el is jusson az érettségiig, abban a miskolci Dr. Ámbédkar Gimnázium tanárai segítenek neki. 👨‍🏫 Ez az iskola 15 éve küzd azért, hogy minél több roma gyerek tudjon kitörni a cigánytelepek mélyszegénységéből. A tankötelezettség korhatárának leszállítása óta azonban nehezebb a dolguk.

Amióta csak 16 éves korig kötelező az iskola, még kevesebb roma gyerek jut el az érettségiig, mert inkább elmennek dolgozni. 🪙 A fiatalok adókedvezményei miatt ugyanis még közmunkásként is jobban keresnek, mint a szüleik. A Dr. Ámbédkar Gimnázium alapítója szerint ez a döntés felért egy „a legszegényebbek elleni merénylettel”.”

Kapcsolódó cikkek