A nyílt utcán rabolta ki a beteg nyugdíjast az edelényi tinédzser

Megosztás

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki egy idős, beteg férfit rabolt ki a nyílt utcán Edelényben.

A fiatalkorú vádlott tavaly áprilisban leszólította a 66 éves, rossz egészségi állapotban lévő sértettet azért, hogy tőle – akár erőszakkal – értéket szerezzen meg. A vádlott előbb pénzt kért kölcsön gyógyszerre, majd amikor a sértett felajánlotta, hogy kiváltja a receptet, megpróbálta őt tenyérrel megütni, megrúgni, ám e támadásokat az idős férfi hárította. Ezt követően a terhelt a férfi pénztárcáját akarta megszerezni, ennek érdekében két alkalommal, nagyobb erővel, ököllel fejen ütötte, a sértett ettől a földre került és rövid időre az eszméletét is elvesztette. A vádlott magához vett 40.000 Ft készpénzt, majd elszaladt a helyszínről. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, a sértettnek a bántalmazás következtében sérülése nem keletkezett.

A bíróság a vádlottat rablás bűntettének minősített esete miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a sértett kárának megtérítésére is.

Az ítélet nem jogerős – áll a Miskolci Törvényszék közleményében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek