Vadkamera elé álltak a Bükk emlősei

Megosztás

A napokban tette közzé a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület azokat az exkluzív felvételeket, melyeket az elmúlt időszakban az erdők mélyén készítettek a vadkamerák. A szubjektív válogatásban felbukkan egy csapat őz, egy élelem után kutató farkas, néhány vigyori róka, sőt még egy vadmacska is. A kamerák egy kis álcázással szinte láthatatlanná tehetők, így azv állatok fesztelenül mozoghatnak a berendezések közelében.

Ahogyan arról az egyesület is beszámolt közösségi oldalán, a vadkamera legnagyobb ellensége a széncinege. Ezek a színes madarak tavasszal gyakran odúnak nézik a kamerákat és próbálnak bekötözni a mozgásérzékelő nyílásán át. Kitartó próbálozásuk akár kárt is tehet a kamerában, illetve a sikertelen kísérlet után gyakran “megajándékozzák” a kamerát és tulajdonosát egy ürülékcsomaggal.

Az egyesület működési területének központja a Bükk-hegység, de a kutatómunka kiterjed a Borsodi-Mezőség, Mátra, Heves-Borsodi-dombság és a Medves területére is. Alapvető cél a területen élő emlősök –elsősorban kisemlősök– kutatása, szokásainak és mozgásuknak feltérképezése.

Farkas a februári éjszakában
Egy magányos róka
Vadászó vadmacska

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek