A tervek szerint idén tavasszal már használható lesz az új libegő Sátoraljaújhelynél

Megosztás

A napokban végezték el az engedélyeztetéshez szükséges mentési gyakorlatot a Zempléni Kalandpark új libegőjén a Sátoraljaújhely melletti hegyekben.

A libegő egyik tartóoszlopát szállítja a helikopter

A Magas-hegy és a Szár-hegy közötti libegő építési munkálatai tavaly áprilisban kezdődtek, amikor a szlovák Techmont cég MI-8 helikoptereivel a helyszínre szállította az alkatrészeket, melyet a Tatralift nevű, szintén szlovák illetékességű vállalat munkatársai szereltek össze, a nehéz terepviszonyok ellenére rendkívül szakszerűen. A projekt mostanra célegyenesbe ért, ugyanis felépült az 1200 méteres kötélpálya, mely 134 darab kétszemélyes függőszéken szállítja majd az utasokat a két csúcs között, oda-vissza mintegy 40 perces menetidővel. Az üzemeltetők minden szükséges biztonsági eljárást elvégeztek, már csak a hatósági engedélyek kiadására várnak, és a remények szerint március végére, vagy április elejére átadhatják az új libegőt a nagyközönségnek.

A felvonóról csodás kilátás tárul a városra és a környező tájra

A teljes beruházás az új libegő felépítése mellett a régi átcsúszópálya felújítását, illetve a lombkoronasétány, és a jégcsarnok melletti parkoló kialakítását is magában foglalja, mely mintegy 5,5 millió forintból valósul meg – árulta el az Észak-Magyarországnak Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere.

Forrás: Tóth István

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek