Miskolcon tartott nagyrendezvényt Dobrev Klára

Megosztás

“Elhozzuk a reményt elhozzuk az európai jólétet“ címmel tartott rendezvényt Miskolcon Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának vezetője.

Az esemény a Művészetek Házában került megrendezésre, amelyet a fórumra érkezők teljesen megtöltöttek, voltak akiknek már ülőhely sem jutott, annak ellenére sem, hogy a rendezők pótszékeket is bevetettek.

Az esemény előtt a Demokratikus Koalícióhoz közeli médiumok arról tettek említést, hogy Dobrev Klára egy meglepő bejelentéssel is készül. Mint utóbb kiderült, a meglepetés annyira nem volt meglepő, legalábbis az elmúlt hónapok eseményeinek fényében. 

A rendezvényen színpadra szólította Varga Ferencet, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, aki frissen csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz, ezáltal parlamenti frakciót is vált és átül a DK frakciójába. Varga Ferenc emellett az árnyékkormányban is feladatot kap, ő lesz a nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztos.

Az arnyék-miniszterelnök hosszasan beszélt aktuálpolitikai kérdésekről is. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szomszédunkban már több mint egy éve dúló háború mekkora kihívást jelent és komoly aggodalomra ad okot. Többek között ezért is tartja kiemelkedően fontosnak az európai uniós tagságunkat, mert az EU a béke garanciája is.

A kormányt azzal vádolta, hogy titkon az orosz győzelemnek szurkol, amely szembemegy a magyar nemzeti érdekkel.

Külön felhívta a figyelmet arra is, hogy az ország NATO tagsága garantálja a magyarok biztonságát és hazafias kötelességünk megőrizni ennek a szövetségnek az egységét és erejét. Ezt követően azt mondta, hogy: Aki a finnek és a svédek NATO csatlakozása ellen szavaz, az  Magyarország biztonsága ellen szavaz.”

Dobrev Klára beszélt a megélhetési kihívásokról is. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem beszélhetünk szankciós inflációról, hiszen magasan Magyarországon a legmagasabb a pénzromlás az egész Európai Unióban. Kiemelte, hogy a szomszédos országokban is jelentősen kisebb volt a drágulás mértéke, náluk olcsóbbak az élelmiszerek és az üzemanyagok is.

Beszédet azzal zárta, hogy van jövője Magyarországnak Európában, van európai magyar köztársaság, még akkor is, ha a jelenlegi miniszterelnök úgy érzi, hogy elfogyott a levegő az Európai Unióban körülötte, és úgy érzi, hogy kívül tágasabb. Ő mehet, mi azonban maradunk Európában – mondta Dobrev Klára.

Az eseményt végül a himnusz eléneklésével zárták.

Kapcsolódó cikkek