Új pályázati lehetőség miskolci civil szervezeteknek

Megosztás

A fejlett civil társadalom, az erős és független civil szervezetek, elősegítik az állampolgári részvételt és széleskörű képviseletet biztosítanak az embereknek

Az Emberség Erejével Alapítvány új programot indít, az Erősödő Civil Közösségek kapacitásfejlesztő program keretében. Az Inkubátor elnevezésű pályázatot Miskolcon a Dialóg Egyesület hirdette meg, ahova vidéki, kevesebb erőforrással rendelkező civil közösségek nyújthatnak be pályázati ötletet március 24-ig.

Az elmúlt évtizedben Magyarországon rendszerszinten épült le a demokrácia, ami a jogalkotásban, a civil szervezetek autonóm működésében és az állampolgári szerepvállalásban is megmutatkozik. A civil szervezetek komoly kihívásokkal szembesülnek működésük és fenntarthatóságuk terén. A finanszírozás átpolitizáltsága, a párbeszéd és az érdekérvényesítés fokozatos ellehetetlenítése egyre inkább szűkülő teret hozott létre civil szervezetek körül. Az elmúlt három év különböző válsághelyzeteinek hatására a civil szerveződések működési körülményei tovább nehezedtek, olvasható a pályázat közleményében.

Az új lehetőségről március 13-án a miskolci GRABOVSKY-ban (Rákóczi Ferenc utca 13.) tartanak tájékoztatót, ahova várják a helyi civileket, miskolci szervezeteket vagy informális csoportokat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek