Tanítanék: Politikai okokból végzi ki az Orvosi Kamarát is a kormány

Megosztás

A mozgalom tagjai szolidárisak az orvosokkal és a kamarával, most éppen ők kerültek sorra. A pedagógusok felhívják a figyelmet, hogy ha nem lesz közös fellépés, akkor az Orbán-kormány mindenkit bedarál és kicsinál sorra, akik fel merészelték emelni szavukat a Fidesz véleményével szemben bármi miatt is. Most a kamara, holnap majd más lesz a célpont.

„A Tanítanék Mozgalom szolidaritását fejezi ki a meghurcolt orvosok, illetve a Magyar Orvosi Kamara mellett, melyet érdemi egyeztetés, tárgyalás helyett egy 24 óra alatt a parlamenten áttolt törvénnyel próbál meg kivégezni a kormány” – áll a mozgalom közleményében. A mozgalom szerint az „orvosok és a pedagógusok helyzete több szempontból hasonló:”

  • Míg a két hivatás képviselői „az összeomló szociális védőhálót próbálják fenntartani,
  • addig a kormányzat a pedagógusokhoz hasonlóan most már az orvosokat is politikai lejárató kampányokkal támadja.”

A mozgalom szerint a szakmai kritikát a kormányzat igyekszik „elhallgattatni, ellehetetleníteni.”

„Ez egy bántalmazó kapcsolat, melynek véget kell vetni.”

A nyilatkozatban szorgalmazzák, hogy a szakmai szervezetek zárjanak össze és vállaljanak egymással szolidaritást „az oktatás, az egészségügy és a szociális és a kulturális szféra” dolgozói. „Nem nézhetjük tovább, hogy a kormány egyenként teszi el láb alól azokat, akik felhívják a figyelmet a problémákra.” A tanártüntetésekben és sztrájkokban nagy szerepet vállaló Tanítanék Mozgalom olyan országot akar, „ahol az együttműködés és az egyeztetés mozgatja a közéletet, nem pedig a retorzió és a bosszú.” (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek