Egy párt már biztosan támogatja Veres Pál 2024-es indulását

Megosztás

Veres Pál korábban bejelentette, hogy újraindul a miskolci polgármesteri tisztségért. Pénteken a Jobbik-Konzervatívok biztosította támogatásáról a politikust.

A Jobbik-Konzervatívok miskolci szervezete hosszas egyeztetések után úgy döntött, hogy mindenben támogatni fogja Veres Pált, derült ki a péntek reggeli rendkívüli sajtótájékoztatón.

Szarka Dénes a párt miskolci elnöke elmondta, hogy azért döntöttek így, mert látják milyen megfeszített munkát végez a polgármester és a nehézségek ellenére is következetesen irányítja a várost.

Lukács László a Jobbik frakcióvezetője és alelnöke arról beszélt, hogy pártjuk mostantól egy új típusú politikát folytat: helyi ügyekben elkötelezett politikusokat, lokálpatriótákat támogat. – Nem a pártoknak kell megmondani hogy Miskolcnak mi a jó, hanem a helyieknek – hangsúlyozta a politikus.

Ezután Veres Pál vette át a szót, aki elmondta, hogy egy olyan közösség létrehozása a cél, ahol a politikai ideológiák helyett a város érdekeit nézik. Számára egyetlen párt létezik, azt pedig úgy hívják, hogy Miskolc.

A kampány is szóba került, Szarka Dénes szerint még korai lenne ezzel foglalkozni, hiszen egy év még hátra van. Most inkább arra összpontosítanak, hogy 2023 végére minél szorosabb együttműködést tudjanak kialakítani. Veres Pál egyetértett ezzel a gondolattal, szerinte egyébként is veszélyes, ha a választási kampányra való készülődés elveszi a fókuszt a városról. – Nyugalmat kell mutatni a miskolciaknak, azt, hogy nem a belső harcok, hanem az együttműködés szándéka jellemzi a városvezetést.

Kérdésre válaszolva a polgármester hangsúlyozta, hogy több másik párttal is folynak az egyeztetések, de nem csak politikai szervezetekre, hanem civil közösségekre is számít a jövőben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek