Újabb tűzesetek: Miskolc határában és Tállyán is lakhatatlanná vált egy épület

Megosztás

A lakók szerencsére mindkét esetben időben elhagyták a szóban forgó ingatlant.

Két tűzesetről is beszámolt csütörtök délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelem honlapja. Egyfelől kigyulladt egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház Miskolc külterületén, a Pünkösdhegyen.

A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az ingatlanhoz, majd két gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a tüzet, amely a hatvan négyzetméteres épület egészét érintette. Az egységek kiérkezése előtt a lakók el tudták hagyni a házat. A tűz miatt az ingatlan lakhatatlanná vált.

A másik esetben még tegnap éjszaka keletkezett tűz egy családi házhoz épített kazánházban Tállyán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. A tüzet, amely a huszonöt négyzetméteres kazánházat teljes terjedelmében érintette, és a lakóház tetőszerkezetét is jelentős mértékben megrongálta, négy vízsugárral oltották el az egységek. A munkálatok során a tűzoltók két háztartási gázpalackot kihoztak az épületből, egyiket sem érte hőhatás. A eset miatt az ingatlan lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Idén meglehetősen sok a tűzeset megyénkben: februárban többek között egy halálos áldozatot követelő ózdi tűzről, valamint egy miskolci általános iskola konyhájában keletkezett tűzről is be kellett számolnunk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek