Szarral bekent falra és poloskákra panaszkodott a magánzárkába zárt Schadl György

Megosztás

Ügyvédje panaszt tett az emberi méltóságot sértő és jogállamban megengedhetetlen körülmények miatt.

„A fal emberi fekáliával (szarral) van bekenve, hemzsegnek a poloskák” – írta Schadl György ügyvédje, miután a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt elnökét 2022 februárjában magánzárkába helyezték át. Schadl fogvatartási körülményei miatt Kardos Éva védő panaszt nyújtott be, szerinte azok „mélyen sértik az emberi méltóságot, és semmiben sem felelnek meg a jogszabályoknak, illetve az európai uniós előírásoknak”, írja a Telex.

„Védencem a letartóztatása ideje alatt mindvégig példás magatartást tanúsított, a hatóságokkal mindenben együttműködött, magatartása ellen soha semmilyen kifogás vagy panasz nem merült fel” – olvasható a lap birtokába jutott beadványban.

Schadlt és ügyvédjét is váratlanul érte, hogy a végrehajtót egyik nap minden előzetes értesítés nélkül magánzárkába helyezték. Az ügyvéd szerint senki sem adott magyarázatot arra, hogy közel öt hónappal a letartóztatása után ez miért volt szükséges.

Beadványában azt írta, Schadl tele volt poloskacsípéssel, és a végrehajtót megviselte az is, hogy „hat órán keresztül próbálta kitakarítani az igencsak szűkre szabott celláját, de teljesen sikertelenül”.

A védő szerint az is elfogadhatatlan, hogy „amíg Védencem bűntársa változatlanul parlamenti képviselő és az Esztergom feletti ingatlanában szabadon él és intézi ügyeit, addig Védencemet nemcsak hogy letartóztatásban tartják, hanem minden ok nélkül majd öt hónapos letartóztatási idő után magánzárkába helyezik” – fogalmazott az ügyvéd, Völner Pálra utalva.

Kardos Éva a Telexnek azt írta, hogy panaszukat a BV intézetparancsnoka alaptalannak találta és elutasította.

via Telex.hu, 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek