Kiderült, ki halt meg az ózdi tűzben

Megosztás

Egy társasház padlástérben keletkezett tűz miatt vonultak a tűzoltók múlt hét szerdán az ózdi Árpád vezér útra, ahol egy háromszintes épület padlásterében felhalmozott papírhulladék égett. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a két négyzetméter kiterjedésű tüzet. Oltás közben egy embert találtak, azonban az ő életét már nem lehetett megmenteni, egy másik ember súlyos sérüléseket szenvedett. A tűz az épület alsóbb emeleteire nem terjedt át, az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja, írta a katasztrófavédelem.

Janiczak Dávid Ózd polgármestere közösségi oldalán azt írja, hogy két hajléktalan húzta meg magát a társasház padlásán, ahova a hideg elöl menekültek.

“Egy 41 éves ember meghalt, egy 27 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset elkerülhető lett volna, hiszen a hajléktalanoknak Ózdon nincs szükségük félreesőnek tűnő helyeken meghúzódniuk, biztosítjuk számukra a Nappali Melegedőt, Éjjeli Menedékhelyt és az Átmeneti Szállást is, ellátással együtt.”

A településvezető bejegyzésében arra kér mindenkit, hogy a téli hidegben segítsék az otthontalanokat és szükség esetén hívják a krízis vonalat. A szakemberek bejelentést követően a helyszínre mennek és az utcán élőnek felkínálják a jobb körülményeket biztosító, biztonságos szállás lehetőségét.

A krízis vonal száma: 06 30 653 1882

Fotó: STR/AFP

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapcsolódó cikkek