Így lett alig öt hét alatt alezredes Novák Katalin férjéből

Megosztás

A rendvédelmi szakértő szerint Veres István a katonai előléptetési szabályokat átugorva szerelt fel alezredesnek.

Mint arról mi is beszámoltunk néhány napja, a hétvégén letette a katonai esküt Novák Katalin köztársasági elnök férje, Veres István, amiről az államfő büszkén posztolt a Facebook-oldalán is.

Ám mint arra Szabó Sándor rendvédelmi szakértő a YouTube-csatornáján látható videóban kitért: Veres mindössze öt hét alatt szerelt fel alezredesnek, amire szerinte csak a katonai előléptetési szabályokat átugorva kerülhetett sor – írja a Klubrádió.

Miközben a honvédségtől az elmúlt hetekben több száz tisztet és főtisztet küldtek el, Veres István 2022 novemberben aláírta a honvédséggel a szerződését, a következő heteiről pedig kétperces videó készült, amiben Veres egyes kiképzési állomásait mutatták be.

Szabó Sándor szerint a videón beöltöző Veresre úgy helyezték rá a sisakot, “mint egy koronát”. Szabó képkockánként mutat rá, mennyire idegen Veresnek az egész közeg, a beöltözéstől az alaki gyakorlaton át a lövészetig, amelyből a videón az a részlet is látható, amelyen Veres lövését értékelik: “Hát mellé lőttél bazdmeg” – kommentálja Szabó a látottakat.

Szerinte Veres azt sem tudja, hogy hol van, számára az alaki kiképzés is közegidegen, jegyezte meg. Bírálja a betárazást, a tár eltevését, valamelyik “nyomorultul” felöltözött katonát, “ami tipikusan olyan, mint amikor Orbán Viktor felöltözik: Orbánon ugyanígy áll az öltöny, mint az alezredes úron a mellény”.

A tartalékos és az önkéntesek között természetesen különbség van, de az példa nélküli, hogy valaki alezredesként kezdje el a katonai karrierjét.

Szabó videója ITT tekinthető meg.

via Klubrádió

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek