Letette a katonai esküt Novák Katalin miskolci származású férje

Megosztás

Az önkéntes tartalékosok esküjét tette le Veres István, amiről büszkén posztolt a köztársasági elnök.

Szombaton délelőtt Szentendrén, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján tartották az Egységes Alapkiképzési Programban részt vevők nyilvános katonai eskütételét, letette az esküt többek között Novák Katalin köztársasági elnök férje, Veres István is, írja a Ripost.

“A hazáért mindhalálig! Büszke feleségként voltam szemtanúja annak, hogy férjem, István szakasztársaival együtt, a kiképzést követően letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Szükségünk van az erős tartalékos haderőre is!” – posztolta az államfő a Facebook-oldalán:

Veres Miskolcon született, szülei első generációs értelmiségiek voltak. Az avasi lakótelepen nőtt fel, majd Sárospatakon járt középiskolába, amit végül a miskolci Földes Ferencben fejezett be, onnan pedig egyenes út vezetett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre – írja a Telex.

Huszonkét éve dolgozik a Magyar Nemzeti Banknál. Az ország aranytartalékáért, a teljes devizatartalék kezeléséért és a monetáris politika piaci végrehajtásáért felel, és a munkát Novák államfővé megválasztása után sem hagyta ott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek