Totális ellentmondás az Index főszerkesztőjének vallomása és a tulajdonos tagadása között

Megosztás

Egy titokban rögzített és nemrég nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a főszerkesztő elismerte, Mészáros Lőrinc pénzt pumpált az Indexbe, enélkül lehúzhatták volna a rolót. De bele is kellett nyúlni néhány cikkbe. A tulajdonos szerint teljes butaság, amit saját főszerkesztője mond és mindent tagad. Már a fideszesek sem mondanak egyformát.

Azt ugyanis a tulajdonos is elismerte, hogy a felvétel valódi, nem manipulált.

Orbán Viktor évértékelőjére Vaszily Miklóst is meghívták. A 444 riportere a beszédre érkező Vaszilyt azzal szembesítette, hogy a tulajdonában álló Index főszerkesztője, Fekete-Szalóky Zoltán egy titokban rögzített hangfelvételen azt mondja: „Egyetlen egy ember volt Magyarországon az elmúlt hét hónapban, aki az Indexbe pénzt tudott adni, vagy pénzt adott: azt Mészáros Lőrincnek hívják. Nem ő a tulajdonos, nem ő az izé, de ha mi minden alkalommal belemászunk Mészáros Lőrincbe és Várkonyi Andreába, akkor nem lesz, aki pénzt ad bele. Ennyi volt a történet.”

A főszerkesztő ezzel magyarázta, miért kell belenyúlni bizonyos cikkekbe.

Vaszily Miklós nem tagadta a hangfelvétel valódiságát, de szerinte a főszerkesztőnek „erről semmi fogalma nincs, és egy óriási butaság volt”. Azt viszont tagadta, hogy Mészáros Lőrinctől érkeztek volna pénzek a laphoz.

A Fidesz és a NER berkein belül senki ki sem nézne hasonló összefonódást a hozzájuk köthető médiumokkal. Így van?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek