Megújul az avasi futópálya, ha…

Megosztás

Úgy tűnik, új, korszerű burkolatot kapna az avasi futópálya, ám ennek van egy feltétele. Az uniós támogatási pénzek megérkezése.

Az Avastetőn a ’80-as évek elején kezdődött meg a lakótelephez kapcsolódó sport- és szabadidő park kialakítása, ahol a vállalatok KISZ-esei és szocialista brigádjai dolgoztak – idézte fel a létesítmények történetét Fodor Zoltán.

„Huszonegy évvel ezelőtt, amikor képviselő lettem, elhatároztam, hogy fejlesztéseket hajtok végre a területen. 2006-ban pályáztam és nyertem az akkori kormánytól 6 millió forintot. Ebből készült el a kézilabdapálya teljes aszfaltozása, de futotta a kosárlabda- valamint a röplabdapálya kialakítására és aszfaltozására is” – mondta el a Minap munkatársának az Avasi, 7. számú választókerület önkormányzati képviselője

Miután látványosan sokan használták a sportpályákat, a futókon kívül a közeli iskolából és óvodából is oda vitték a gyerekeket tornázni, a képviselő úgy gondolta, az sportolók egészségének védelme érdekében mindenképpen gumiszerkezetű futópályát kell létrehozni. „Az elmúlt tíz esztendőben az előző városvezetéstől folyamatosan kértem a pálya felújítás árát, de nem jártam eredménnyel, noha évente több alkalommal is megígérték. Most viszont megnyílt a lehetőség. Az új városvezetés több mint 30 milliárd forint értékben pályázott a miniszterelnökséghez különböző fejlesztések támogatására. Ebben a pályázati csomagban helyet kapott a választókerületemben lévő avastetői futópálya rekortán burkolattal” – hangoztatta a képviselő. A kiviteli tervek már elkészültek, és amint az Európai Unióból megérkeznek az úgynevezett „TOP+”-os pályázatok támogatási forrásai, kezdődhet a kivitelezés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek