Végre rendbehozhatják a Búza téri aluljárót

Megosztás

Ismét össztűz zúdult a kormánypropaganda helyi zászlóshajójától nemrégiben a miskolci városvezetésre: ezúttal a Búza téri aluljáró állapota miatt támadták Veres Pált. Az önkormányzattól származó információink szerint a polgármester tisztában van a gyalogos közlekedési csomópont méltatlan helyzetével, és várható, hogy még idén megoldás születik a problémára.

A Búza téri aluljáró Mokrai Mihály városatya területéhez tartozik, és miután már több miskolci is jelezte neki az ottani állapotokat, a balesetveszélyes lépcsőket és a rossz világítást, tavaly májusban sürgette a városvezetést a gondok megoldására és a felújítására. Veres Pál polgármester néhány héttel később diplomatikus levélben tudatta a DK-s képviselővel, hogy a rekonstrukció mintegy 50 millió forintba kerülne. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által kikalkulált összegre azonban Miskolcnak nincs fedezete, így a leromlott állapotú aluljáró rendbetételére csak annyi esély mutatkozik, hogy a városvezető “folyamatosan vizsgálja a Búza téri gyalogos aluljáró mielőbbi korszerűsítésének lehetőségeit…”.

A levélváltást követően Facebook-posztban tudatta választókerületével Mokrai, mire számíthatnak a következő hónapokban, és csak azzal tudta vigasztalni s nap mint nap arra közlekedő mintegy tízezer embert, hogy a világítást minden ponton kijavítják. Ez rövidesen meg is történt, és – ugyan a tények ellenkezőjét állítja a megyei napilap -, mintegy 370 ezer forintból takarékos és megfelelő fényt adó lámpák kerültek a mennyezetre.

A kilazult lépcsőfokok miatt azonban a balesetveszély továbbra is fennáll, sőt már történt is sérülés egy a helyszínen gyakran megforduló szemtanú szerint. Többek között ezért lenne fontos minél előbb pontot tenni az ügy végére.

Nem hivatalos városházi információink szerint már nem kell sokat várni a felújítási projektre, hiszen egy pályázat keretében rövidesen sikerül forrást teremteni a probléma megoldására, és kis szerencsével év végére újra teljesen biztonságossá teszik majd a komplexumot.

Miskolcnak az utóbbi évtizedekben nincsen szerencséje a szocializmusban épített aluljárókkal. Ha csak a közelmúlt témáiból válogatunk, azonnal szembejön az Y-híd építése alatt használt ijesztő vasúti aluljáró, vagy a Tiszai-pályaudvar főbejáratával szemben épített nagy, azóta betemetett és virágágyásként szolgáló aluljáró. Akadt arra is példa, hogy egy ember alatt beszakadt egy vaslemezzel elzárt aluljárófedél az Avason, de a nemrégiben rendbetett (és éjszaka zárva tartó) Vörösmarty illetve Fazekas utcai aluljárók használata sem a legkellemesebb élmény a városban.

Tizenkét órán belül sikerült azonosítani a Búza-téri verekedőt
Egy korábbi cikkünk arról, hogy nem csak a lépcsők állapotával akadnak problémák a Búza téri aluljáróban

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek