Bud Spencer világa

Megosztás

Ki ne ismerné hazánkban Bud Spencert, azaz Carlo Pedersoli olasz színészt? A nagy sikerű úszó, vízilabdázó Bud Spencer leginkább a Piedone-filmekből ismert, hiszen Terence Hill-lel közösen számtalan mozit készített. A karrierjét sportolóként kezdte meg, ráadásul ő volt az első olasz, aki 100 m-es gyorsúszásban egy percen belül ért célba. A filmjei a mai napig népszerűek, úgy mint az ajándéktárgyak is, amelyeken az ő arca kapott helyet. Ebben a cikkben Bud Spencert és a világát mutatjuk be!

Az európai filmtörténet egyik nagy alakja

A Pamutlabor Pólónyomda Bud Spencer pólói nem véletlenül kerültek a kínálatba, hiszen a néhány éve elhunyt színész a mai napig ismert hazánkban és persze egész Európában. Számtalan olyan felsőt alkottak meg, amelyen az arca vagy egy-egy mondása kapott helyet. Ilyen például a “Pisztácia kifogyott” vagy éppen a “Hagymás bab” feliratos darab egyaránt. Utóbbi minden filmben nagy szerepet kapott, hiszen ez volt a karakter kedvenc étele.

Bud Spencer Nápolyban látta meg a napvilágot 1929. október 31-én. Filmjei egész Európa-szerte ismertek, azon belül főként Olaszországban, Németországban, valamint hazánkban váltak legendássá. Sok amerikai számára sem ismeretlen a neve, hiszen ott is vetítették a kultikus filmeket.

Az első mozik

Az első igazi filmje a Quel fantasma di mio marito volt, amely rábírta arra, hogy felhagyjon sportolói múltjával és Amerikába költözzön. Ez volt az a film, ahol már szakállat növesztett, majd megalkotta a Bud Spencer művésznevet. Akkoriban sokak számára menőnek számított angolos művésznévvel ismertté válni, hiszen így sokkal eladhatóbbá váltak a filmek. Bud a Spencer nevet egyik kedvenc színésze miatt választotta, aki nem más volt, mint Spencer Tracy. A Budról már kevesebb információ áll rendelkezésre, bár az tény, hogy a legtöbbünknek fogalma sincs az eredeti nevéről.

Amerikában megismerte Terence Hillt, akivel egyszer már szerepeltek együtt a Hannibal moziban, bár közös jelenetük nem volt. Ennél az alkotásnál már azonnal a forgatás elején egy verekedős jelentet vettek fel. Ekkor esett először egymásnak Spencer és Hill. 1967-től 1985-ig összesen 17 filmben játszottak együtt, amely mindegyikük számára meghozta a várva várt sikert. A párosuk máig legendás. 1985-ben azonban külön váltak útjaik, amikor Bud Spencer saját légitársaságot alapított meg. Csak 1994-ben álltak össze ismét egy utolsó közös film miatt, amely a Bunyó karácsonyig nevet kapta.

Bud Spencer egy legenda

Nem véletlen, hogy a halála mindenkit lesújtott, hiszen sokan szerették és tisztelték. Azóta számtalan ajándéktárgy, apróság került a boltok polcaira, ezzel tisztelegve a színész előtt. A Pamutlabor Pólónyomda különlegességei nagy kedvencnek számítanak a rajongók körében, éppen ezért a mai napig folyamatosan újul meg a kínálat. A legnagyobb fanoknak bármely változat, kivitel, szín vagy éppen tárgy megfelelő lehet, főleg ajándékba. Ki ne imádna magán egy Bud Spencer ihlette pólót?

Kapcsolódó cikkek