A Fidesz EU-biztosa máris kimagyarázta a kínos beszólást – nem a képviselőkről beszélt

Megosztás

“Hány hülye van még?” – kérdezte a véletlenül bekapcsolva maradt mikrofonján át jól hallhatóan Várhelyi Olivér. De máris jött a magyarázkodás, nem úgy értette, bocsánatot kér, de nem is az EU képviselőit hülyézte le, hanem a mellette ülővel egy teljesen más beszélgetésből emeltek ki egy mondatot. Bizonyára így lehet, ismét mindenki tévedett…

Várhelyi Olivér kedden délután az Európai Parlamentben a felszólalása után, vélhetően abban a hitben, hogy a mikrofonja ki van kapcsolva, az mondta: „Hány hülye van még?” Az esetről a Borsod24 is beszámolt.

A kijelentés óriási botrányt okozott az Európai Parlamentben, elsőként a Demokratikus Koalíció szólította fel Várhelyit lemondásra, vagy ennek hiányában Ursula von der Leyent arra, hogy menessze a biztosát.

Az Európai Parlament egyik képviselője, a zöldpárti Eric Marqardt pedig egy levelet fogalmazott meg Ursula von der Leyennek, amelyben azt a kérdést tette fel, hogy a bizottság elnökének „szerény véleménye” szerint, hány hülye van az Európai Parlamentben.

Szerdán délelőtt közleményt adott ki Várhelyi Olivér, amelyben úgy fogalmazott, hogy

Őszintén sajnálom az Európai Parlament 2023. február 14-i plenáris ülésén tett megjegyzésem körüli félreértést.

Arra hivatkozott, hogy ez egy privát magyar nyelvű beszélgetéshez kapcsolódott közte és a mellette ülő kabinetvezetője között egy teljesen más témában, „amit kiragadtak a szövegkörnyezetből”. Várhelyi Olivér az esetleges félreértésekért kért elnézést. Hozzátette:

Teljes mértékben tiszteletben tartom az összes uniós intézményt, beleértve az Európai Parlamentet és a tisztelt képviselőket is.

Vizsgálat sem fog indulni Várhelyivel szemben. Az ügy lezárva.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek